Måsøval Fiskeoppdrett AS har nå ansatt både økonomisjef og fiskehelsesjef.

Fiskehelsesjef

Adm. direktør Asle Rønning opplyser at Arnfinn Aunsmo er ansatt som fiskehelsesjef i Måsøval Fiskeoppdrett. Han kommer fra stillingen som produksjonsdirektør i Aquagen. Etter planen skal han tiltre senest 1. juni.

Arnfinn Aunsmo er utdannet veterinær fra Edinburgh University og med doktorgrad i epidemiologi fra Norges Veterinærhøgskole med tittelen «Helserelaterte tap i matfiskoppdrett av laks – kvantifisering, risikofaktorer og økonomisk betydning».

Han har arbeidet videre med de samme problemstillingene som biologi- og ernæringssjef i SalMar og i forskerstilling ved Norges Veterinærhøgskole.

Aunsmo har tidligere arbeidet som fiskehelseveterinær i gamle Havbrukstjenesten,  som prosjektleder i VESO (Veterinærmedisinsk Oppdragssenter).

Kontroll med lakselus har vært en sentral del av både forskningsarbeid og i ulike stillinger i næringa, og kontroll med lus vil være en sentral del av arbeidet i Måsøval.

Arnfinn Aunsmo har en allsidig bakgrunn fra fiskehelse og optimalisering av biologisk produksjon i lakseoppdrett med fokus på tilvekst, fôrutnyttelse og dødelighet.

- Dette er områder Måsøval ønsker å styrke seg på og videreutvikle i årene framover. Vi ser fram til å kombinere faglig bakgrunn med praktisk arbeide og utviklingsarbeider i Måsøval. Vi er svært tilfreds med ansettelsen og ser dette som  en styrking av vår kompetanse og kapasitet innenfor biologi og fiskehelse, forteller adm. direktør Asle Rønning.

Økonomisjef

Ole Nygård er ansatt i stillingen som økonomisjef. Han har sin økonomiutdanning fra Trondheim økonomiske høyskole, og har etter dette utdannet seg som autorisert regnskapsfører.

Nygård kommer fra KL regnskap på Hitra der han i dag er styreleder og regnskapsfører. Han har siden endt utdanning arbeidet med regnskap i Visma, Økonomisentrum og KL, blant annet med kunder innenfor havbruk.

- Måsøval er i en fase med utvikling og vekst, og vi ser frem til at Ole starter i februar og styrker vår kapasitet og kompetanse innenfor økonomi og administrasjon. Vi er glad for å ha fått ytterligere to kompetente medarbeidere inn i måsøval-teamet, sier Asle Rønning i Måsval Fiskeoppdrett.

Asle Rønning i Måsøval Fiskeoppdprett.