Det er inngått en omfattende samarbeidsavtale mellom Benchmark Holdings plc og SalMar for leveranser av genetikk, helse og kunnskapstjenester til selskapet.

– Benchmark sitt datterselskap, SalmoBreed skal etablere en 50/50 joint venture med SalMar Farming for produksjon av rogn, forteller administrerende direktør, Jan-Emil Johannessen i SalmoBreed i en pressemelding, gjengitt på iLaks.

Som et ledd i avtalen, vil SalMar fisjonere ut landanlegget på Reistad, Møre og Romsdal, og legge anlegget inn i det nye felles selskapet som har fått navnet SalMar Genetic.

– Dette selskapet skal produsere rogn som skal dekke behovet til SalMar-konsernet, utdyper Johannessen.

Samarbeidet inneholder også en avtale mellom Benchmark eide Akvaforsk Genetics Center (AFGC) og SalMar, der AFGC i helhet skal ta ansvar for avlsprogrammet til Rauma stammen.

– Avtalen innebærer også supplerende salg av rogn fra Benchmarks egne avlsprogrammer (SalmoBreed, SalmoBreed Salten og StofnFiskur) til SalMar-konsernet, samt øvrige produkter og tjenester fra Benchmark innenfor fiskehelse og kunnskapstjenester. Det er med andre ord en omfattende samarbeidsavtale vi har inngått og som er av strategisk betydning for begge partene, avslutter Johannessen.

Britiske Benchmark Holdings driver egne FOU-anlegg, kommersielle gårdsbruk, diagnoselaboratorier, vaksine fabrikker, produksjonsfasiliteter og salgskontorer i 27 land på tvers av fem kontinenter. Benchmark har 900 ansatte.