Her er etter alle solemerker den nye styrelederen i SalMar

Atle Eide er av valgkomiteen i SalMar ASA foreslått som ny styreleder i selskapet. Eide har blant annet vært konsernsjef i Marine Harvest og har gjennom de siste tiårene hatt en rekke leder- og styreverv innen havbrukssektoren og norsk, internasjonalt orientert industri. Atle Eide er senior partner i fondet HitecVision.

- Vi er meget fornøyd med at Atle Eide har takket ja til å tiltre vervet som styreleder i SalMar. Han bringer med seg betydelig industrierfaring og -kompetanse - i tillegg til at han kjenner SalMar godt. Sammen med de øvrige kandidatene vil dette gi SalMar et meget kompetent styre med bred erfaring fra industriutvikling både innen havbruk og andre næringer, sier leder i valgkomiteen Helge Moen i en pressemelding.Styret i SalMar ASA består av sju personer, hvorav to er valgt av de ansatte. I tillegg til Atle Eide foreslås Therese Log Bergjord, Margrethe Hauge og Helge Moen som nye styremedlemmer. I tillegg er Kjell A. Storeide styremedlem (valgt for to nye år i 2016). Nåværende styreleder Bjørn Flatgård meddelte i mars at han etter 15 år i SalMar-styret ikke ønsket gjenvalg. Det samme har styremedlemmene Bente Rathe og Tove Nedreberg meddelt. Nedreberg ble gjenvalgt to nye år i 2016, men ønsker å fratre grunnet hensynet til andre arbeidsoppgaver og verv. I tillegg vil SalMars hovedeier Gustav Witzøe fratre som styremedlem. Witzøe er konserndirektør Industri og Salg i SalMar og del av konsernledelsen. Witzøe har i vinter også vært konstituert som konsernsjef i SalMar.  

Helge Moen er daglig leder i Kverva, SalMars største aksjonær, og vil fratre som leder av valgkomiteen. Valget av nye styremedlemmer finner sted på SalMars generalforsamling 6. juni 2017.  

Mer å lese på Hitra-Frøya:
Nytt fra HF+:
Leses nå:
Flere nyheter

Disse to har Marine Harvest troen på videre

Fikk tildelt lærlingplass og stipend i ettermiddag.

Lars Måsøval og familien flytter til Island

Lars Måsøval og familien flytter til Island for å jobbe med oppbyggingen av Laxar, hvor de eier 53,5 prosent av aksjene.

comments powered by Disqus

Øypatruljen:

Kom til oppredte senger og varmt hus på Sørburøy

Familien Liutkus har forelsket seg i den fraflyttingstruede øya utenfor Frøya

Dalpro tilbyr nærkontakt med hjorten

- Et eksklusivt tilbud, sier Edvard Ulvan.

Bør skyte enda færre bukker

Utmarksrådets årsmelding forteller om gode resultater i predatorforvaltning, men oppmoder om å la storbukkene være i fred.