Generalforsamlinga i SalMar ASA vedtok denne uka å betale et utbytte på 12 kroner pr. aksje. Det tilsvarer drøye 1,3 milliarder kroner, ifølge protokollen fra generalforsamlinga.

I samme møte ble det foretatt et lederskfite i selskapet. Bjørn Flatgård meddelte i mars at han etter 15 år i SalMar-styret ikke ønsket gjenvalg. Det samme har styremedlemmene Gustav Witzøe, Bente Rathe og Tove Nedreberg meddelt.

Som ny styreleder overtar Atle Eide. Nye styremedlemmer er Helge Moen (1 år), Therese Log Bergjord (2 år) og Margrethe Hauge (2 år).

Atle Eide har blant annet vært konsernsjef i Marine Harvest og har gjennom de siste tiårene hatt en rekke leder- og styreverv innen havbrukssektoren og norsk, internasjonalt orientert industri. Atle Eide er senior partner i fondet HitecVision.

- Vi er meget fornøyd med at Atle Eide har takket ja til å tiltre vervet som styreleder i SalMar. Han bringer med seg betydelig industrierfaring og -kompetanse - i tillegg til at han kjenner SalMar godt. Sammen med de øvrige kandidatene vil dette gi SalMar et meget kompetent styre med bred erfaring fra industriutvikling både innen havbruk og andre næringer, sa leder i valgkomiteen Helge Moen i forkant av generalforsamlinga i selskapet.

Helge Moen er daglig leder i Kverva, SalMars største aksjonær, og vil fratre som leder av valgkomiteen. Ny leder av valgkomiteen i SalMar ASA er Bjørn Wiggen.