I august ble to ansatte sendt til sykehus med alvorlige skader etter at en tank med fiskeavfall og maursyre eksploderte på fabrikkanlegget på Hestvika. I dag ble igjen en av Lerøy Midts ansatte flydd til sykehus med skader etter en arbeidsulykke. Skadeomfanget er ikke kjent, men mannen skal ha fått skader i bekkene og vært ved bevissthet da han ble tatt ombord i helikopteret.

Administrerende direktør Sven Amund Fjeldvær har i dag ikke kunnet svare på telefonhenvendelser fra lokalavisa, men har svart på tekstmelding:

- Hei! Er på ledersamling i Trondheim, men er selvfølgelig orientert om ulykken i dag. Det har vært en ulykke under truckkjøring hvor en person kom i klem og har smerter i hoften. Vedkommende har vært bevisst hele tiden, men er nå på St.Olav for sjekk og evt behandling. Vi har ikke fått noen nye opplysninger etterpå, skriver han.

I august ble to personer hardt skadd, den ene meget alvorlig, i forbindelse med en eksplosjon på fabrikken til Lerøy Midt. Foto: Cecilia Brurok

Politiet jobber i dag på ulykkesstedet.

- Arbeidstilsynet er varslet og politiet jobber nå på stedet, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Ole Petter Hollingen, til Hitra-Frøya.

Direktør Fjeldvær sier bedriften vil finne ut av hva som har skjedd.

- Vi tar alle slike ulykker alvorlig og denne vil bli nøye gjennomgått i ettertid, for å avdekke årsak og sørge for at det ikke skjer igjen, sier han.

- Hva tenker du om to alvorlige arbeidsulykker på få måneder?

- Vi må først få avdekket årsak og eventuelt alvorlighetsgrad for den skadde før vi kan kommentere spørsmålet. Vi tar som sagt alle ulykker som fører til skade på våre ansatte veldig seriøst, svarer Fjeldvær.

Arbeidstilsynet har tidligere varslet at de mener Lerøy Midt har brutt seks bestemmelser i forbindelse med august-ulykken.

Dagens ulykke skjedde på fabrikkområdet til Lerøy Midt i Hestvika. Foto: Ronny D. Teigås