- Rart å ligge på den andre siden av jorden og lese lokale nyheter, skrev Bjørnar Fjeldvær til lokalavisa i 1997. Vi må huske at dette var i internettes spede barndom og smarttelefoner med nettilgang ikke engang var påtenkt.

Fjeldvær fra Fjellværsøya var på en fire måneders reise i fjerne Australia og skrev hjem til lokalavisas lesere i flere bolker.

- Det jeg forbandt med Australia før jeg reiste dit, var egentlig bare kenguru, dårlige såpeoperaer og Crocodile Dundee. Det skulle vise seg at landet hadde mer å by på enn det, fortalte Fjeldvær.

Siste stoppested var Cairns, "hovedstaden" i nord og et naturlig stoppested for backpackere.

- Mitt høydepunkt i Cairns var å gå på postkontoret og hente post. Når man er ute og reiser kan man få posten sendt til Poste Restante kontor rundt om i verden, og å få post er nesten som å få harde pakker på julaften. Svært spennende, forklarte unggutten fra Fjellværsøya.

Lokalavisas artikkel fra 1997 forteller ingenting om hvordan Bjørnar fikk levert papirutgaven av lokalavisa på stranda i Australia, men vi får gå ut fra at det var via Poste Restante det også.