Hvis du går opp veien over tunnelen og følger veien helt til den deler seg, kommer du til Laksestien. Veien var opprinnelig bygd til å sette opp høyspentledning og gassrør til industriområdet på Jøstenøya.

- I stedet for å grave opp veien og fjerne den etter bruk, bestemte vi oss for å gruse opp en tursti, forteller plan- og bygningssjef i Hitra kommune, Dag Robert Bjørshol.

Når du har gått opp Pulsbakkan ser du Trondheimsleia på den ene siden, og Hitra på den andre. Du får også panoramautsikt over industriområdet.

- Vi tenkte det kunne være moro for folk å se hva som foregår på industriområdet, sier Bjørshol. Til høsten blir det stor byggeaktivitet, for blant andre Marine Harvest, Lerøy og Bewi har kjøpt tomter. Veien er også en kompensasjon for mye av arealet som er tatt bort og brukt til industri.

Nylig er det satt opp skilting, noe Arild og Liv Vaagen kan ta æren for. Det er to turposter på stien. Den ene er på enden av selve veien og den andre må du gå et stykke i terrenget for å finne. Turveien er ypperlig til sykling og godt tilrettelagt for rullestolbrukere. Hvis du går på turstien rundt kl. 13 får du også med deg Hurtigruta.