Dette er ellevte året Frøya MC inviterer motorsykkelvenner fra hele landet til sitt årlige treff på Hellesvikan.Klubben har bare 15 medlemmer men får med seg venner og familie for å hjelpe til når treff for 90-100 påmeldte skal gjennomføres. Når lokalavisa ankommer den gamle fotballbanen som nå er teltplass er bare et titalls treffdeltagere igjen på plassen. De resterende er på den populære båtturen ut til Bogøya og Supen pup.

- Hit kommer de fra hele Norge. Det er noen nye som kommer hvert år, men mange kommer igjen og igjen. Det er vel for at de synes vi er trivelige sikkert, sier Kristin Espnes.Og skal vi tro latterbrølene som kommer fra innsiden av teltduken er det ikke noe å si på stemingen også tidlig på dagen.

Alle er venner

- Det er folk her fra 30 til 70 år. Men de fleste er over 30 iallfall. Vi koser oss sammen, flirer mye og har det trivelig i lag. Det er musikk på kveldene, gratis frokost og gratis kaffe hele dagene.

- Og da serveres halve kopper?

- Nei de får hen hel om de vil ja, ler Kristin Espnes, og festbråk er overhodet ikke noe de har problemer med når er voksen gjeng motorsykkelinteresserte treffes.

- Det finnes ikke. Vi har arrangert dette i 11 år og det har ikke vært et tilfelle.

For her er alle venner  enten de kjører Harley eller plastikk-sykkel. Folk er på vei tilbake fra båtturen til Bogøya og blir møtt med et klapp på skuldra og "hvordan var turen" fra de som ikke ble med denne gang.

- Vi har lokale band som spiller,Wanted og Extreme Pleassure. Det er morsomt å vise fram det vi har lokalt. Og lørdag starter musikken litt tidligere. De fleste skal jo kjøre i morgen, så ved midnatt er det rimelig stille her, sier Espnes.

Fra Alta

Hit kommer de fra Møre, Nord-Trøndelag, Oslo, ja til og med fra Alta.

- Det er femte gangen jeg er her. I år tok jeg meg god tid sørover og starta allerede mandag, forteller Erling Kristensen fra Alta.

Han tar det hele som en ferietur og stopper langs veien for å besøke venner han blant annet har møtt på MC-treff. Kristensen er på 3 - 4 treff hver sommer, men er ikke i tvil om hvilket som har blitt det viktigste.

- Det er dette! Det er så fantastiske folk, og alt er bare lækkert. Det er nesten som å komme hjem. Herregud så mye fliring og artig vi har. Det er så bra samhold, og det er også et veldig godt arrangert treff, sier Kristensen.

Det er Tamas Schmidt, Tore Bollansås og Siv June Øyen fra Lucifers MC i Skaun enige i. Selv om det langt ifra har like lang kjøretur, er det første gang de er på Frøya.

- Men det frister til gjentagelse. Den båtturen var jo helt fantastisk. Tenk at det finnes sånne steder som Supen Pøb og Bogøya her. Det er jo ikke til å tro!