Det var yrende liv i Knarrlagsundet da Sjømatfestivalen åpnet i dag.

Underholdning fra kaikanten, syngende servitører, ansiktsmaling, kokkekurs, båtbygging og ikke minst mat. Mat i alle kjente og mer ukjente varianter; laks, hval, reker, skjell, fisk og annen sjømat ifra rå- til burgervariant. Her spiser folk sjømat med god drikke til mens haugene med tomme papptallerker blir større.

-Med livet på spill

- Ja, vi sa det føltes som vi satte livet på spill for å komme oss hit da vi satt i båten i dag. Det er samboeren min som er den med båterfaring fra oss. Jeg har vokst opp i Gauldalen og bor på Lundamo så jeg og pappa har lite erfaring på havet. Nå prøver Marius og lære oss opp, ler Kristin Krogstad. På bryggekanten i Knarrlagsundet sitter hun, pappa John, og samboer Marius Pedersen og tester ut fiskesuppe, hvalkebab, sushi, paella, reker og annen sjømat.

- Jeg begynte jo å spise reker også for bare et par år siden. Jeg er ikke spesielt vant med sjømat. Laks har vært det eneste det har gått på i Gauldalen. Men det er jo så nydelig, smiler Krogstad.

Marius Pedersen som i tillegg til å være sjømannen, også er den med mest matinteresse i familien, gir maten på sjømatfestivalen gode skussmål.

- Jeg elsker sjømat. Det er blåskjell som er favoritten. Det var det bare i paellaen her, men alt vi har smakt her har vært nydelig, sier han.

De tre var på sjømatfestivalen også i fjor, men dette er første gang de kommer sjøveien.

- Vi bestemte oss for det da, at vi skulle tilbake. Det er så fin stemning her og vi liker Knarrlagsundet veldig godt. Det er en passende båttur fra Trondheim også, selv om det var litt bølger i dag, smiler de tre.

Fra Fillippinene til Knarrlagsundet

Geir "Smiley" Tosaunet, også kjent som kunstner og musiker er på plass på Sjømatfestivalen på Knarren med en enorm wok- panne. Her lager han paella med alt man kan tenke seg av godbiter i. Hvalkjøtt, reker, blåskjell, laks, trøffel og chili.

- Det er noen hemmeligheter oppi her også - men det er jo stort sett alt du finner inne i teltet her, sier en tydelig stolt kokk, Smiley. Alt ble laget fra bunnen av i den svære panna og etter to timer føk porsjonene ut.

Smiley forteller at det er 50 liter paella i wok-panna når innholdet så vidt dekker bunnen. Til daglig lager den gamle rockeren mat fra kjøkken på sin resort Rockbay resport på Fillippinene, men i dag er det Knarrlagsundet som er plassen.

- Det er jo så flott og være her! Mat er noe jeg brenner for.

Sjømatfestivalen starta fredag kveld med Springsteen Tribute og Ufo som spilte til dans, i kveld står Plumbo for underholdningen og i morgen fortsetter mat-gildet med diverse underholdning på bryggekanten. Se bildene fra sjømatfestivalen her.