For kort tid siden tok Tove Cecilie Fasting og Ola Flyum over Terna Pub på Sula. Flyum forteller at de ønsker alle velkommen. Terna skal være en plass for hele familien. På dagtid kan man nyte en kaffe og et kakestykke og noe lettere mat, mens på ettermiddagen og utover kvelden skal det bli servert god mat og god drikke.

- Det kanskje viktigste er at dette skal være en møteplass der lokale og folk utenfra kan treffes, forteller Flyum.

Ternas eiere ønsker å gjøre noe mer ut av maten og servere noe man ikke lager selv. De bruker også lokale matvarer. Villsau fra Hitra, fisk fra Frøya og fetaost fra Rennebu. Det er også gjort noen endringer på menyen.

- Menyen er det Tove som står for, hun har bodd 20 år i Hellas og har hentet litt inspirasjon derifra, forteller Flyum.

På Terna kan man på servert blant annet fiskepai og gresk valnøttkake. Hovedretten på menyen er villsauskank med spinatrisotto.

Foto: Villsauskank med risotto