Trippelkonsert med Charlotte Audestad på hjemmebane, det oslobaserte jentebandet Engla & Banditta og Tove Bøygard blir søndagens musikalske høydepunkt under Sjømatfestivalen i Knarrlagsundet kommende helg.

Bookingsjef for Knarren, Bjørn Fjeldvær, er sikker på at dette blir en stor opplevelse.

- Jeg falt pladask for Engla & Banditta. FOR en energi! For et smittende humør og fengende musikk! Jeg booka dem tvert til ei helg jeg vet det kommer mye folk hit, altså Sjømatfestivalhelga. Da jeg i etterkant ble usikker på om folk kjenner sin besøkelsestid, spurte jeg Charlotte Audestad om hun kjente til Engla & Banditta og kunne tenke seg å gjøre noe sammen med dem? Gjett om! Så da ordna vi dobbelkonsert med Charlotte & Engla & Banditta. Men så oppdaga jeg at Tove Bøygard er en av englene. Hun husket jeg fra en fantastisk fin sang på radio for kort tid siden. Derfor blir det trippel-konsert søndag: Charlotte, Tove, Engla & Banditta, sier Fjeldvær.

Visesanger Audestad kjenner vi øyværinger og trøndere godt. Hitterværingen er også blitt kjent utenfor Trøndelag og var sist på scenen på Gitarkameratenes Visefestival i Sandefjord. Mens Engla & Banditta nok trenger nærmere beskrivelse for flere:

- De befinner seg i et viltvoksende musikalsk landskap som låner fra  jazz, country, viser, rock, folkemusikk og blues. En herlig blanding av finurlig arrangerte original- og coverlåter som fremføres på norsk, svensk og engelsk. Bandet består av internasjonalt anerkjente/ Spellemannsnominerte soloartister og toppmusikere med lang fartstid på scenen, forteller Fjeldvær.

Tove Bøygard kommer til Hitra for første gang til konserten på Knarren søndag. Hun er en visesanger med nære tekster og gode melodier som heller til både country og rock.

- Tove er kanskje best kjent som medlem i søsterduoen Bøygard sammen med sin søster Anita. De har utgitt to plater sammen. I 2010 platedebuterte Tove som soloartist med albumet Tove Bøygard som lå 3 uker på VG-lista, og fikk gode kritikker i Dagbladet og VG, forteller bookingsjefen.

Knarrlagsundet Sjømatfestival starter fredag. Den kvelden spiller UFO og Springsteen tribute, mens lørdagskvelden er det Plumbo og UFO som spiller.