Det er en småvoksen fireåring som feires i helga. I fjor kom det mer enn 2000 personer på festivalen.

- Salget tyder på det samme eller enda mer i år, forteller Bjørn Fjeldvær.

Ølfestivalen i Knarrlagsund startet som med to langbord i Kroa for fire år siden. To trubadurer og Terje Tysland på en krakk har blitt til stor utescene samt utendørs øltelt med langbord og sitteplass for mer enn 500 personer inne og ute.

Musikk

Nå har Terje Tysland har kasta krakken og han stillre i kveld (fredag) med band og gjesteartister.

På programmet utendørs står lørdag DDE og Henning Kvitnes med Claudia Scott med band.  Sjetne Horn & Ompa spiller til allsang og skåling, mens showkoret Pirum underholder sporadisk lørdag og søndag.

Bjørn Fjeldvær takker alle fremmøtte etter konserten med DDE var over. Foto: Fredrik Bye, Ravn Film

Havfrua og Guri Kunna kommer

Ølsortene er det mange av, og det nærmeste kommer fra Bryggeriet Frøya. De serverer fire ølsorter inkludert den nye stouten «Guri Kunna» og den lyse lageren «Havfrua».

Frøyabryggeriet gjorde stor suksess på Matfestivalen i Trondheim nylig og regner med det går unna med skummende drikke også i Knarrlagsundet.

Storm Brygghus på Hitra er representert med Knarrens eget øl med de beskrivende titlene: «Knarren lys» og «Knarren mørk».

Sola skinte mens Ompaorkesteret spilte.

Smått og stort

Øl i mange smaksvarianter er blitt populært. Både restauranter og butikker har utvidet hyllemetrene de siste årene for å gjøre plass til det stadig voksende utvalget av ølsorter, og da særlig lokalt brygget øl.

- Alle ølsortene på festivalen kan kjøpes som halvlitere eller som småglass for å få en liten smak av det meste. Bayer, lager, stout, pale ale og langbord ved horn og ompamusikk, reklamerer Bjørn Fjeldvær.

Showkoret Pirum

I sommer har Knarren blitt en snakkis på grunn av sine syngende servitører. I helga vil de formere seg og stiller med mesteparten av koret Pirum hvor de syngende servitører har sin faste base. De synger sporadisk lørdag kveld og runder av festivalen med en minikonsert i kroa søndag.