Øl-festivalen på Knarren er avslutningen på sommerens konsert- og festivalsesong. I år var det fjerde året den ble gjennomført. Programmet var tettpakket fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. Arrangør Bjørn Fjeldvær og Knarren tilbød et bredt spekter av artister og øl. På scenen sto blant annet Terje Tysland, Henning Kvitnes og Claudia Scott, et horn- og ompaorkester, og den store finalen lørdagskveld var D.D.E.

700 trosset uværet

På området var det satt opp øltelt der man kunne smake på ølet og spise god mat. Til sammen var det rundt 500 sitteplasser.

-  Dette blir litt annerledes enn Åge fordi folk kommer for å spise og kose seg med øl, forteller Fjeldvær.

Øl-festivalen har hatt flere og flere besøkende for hvert år, og også i år slo de sin egen rekord. Fjeldvær anslår at det var rundt 700 gjester på fredagskvelden og nærmere 1.500 lørdag kveld. Arrangøren er veldig fornøyd med at så mange trosset uværet og kom på fredagen.

- Ølteltet holdt på å blåse vekk og det regnet konstant, forteller Fjeldvær.

Folk sov i telt og lavvo

Det ble solgt lokalt øl fra Hitra og Frøya, men også de nye sortene fra E.C. Dahls sitt nye bryggeri. Til sammen var det et titalls ølsorter man kunne velge i. Marinaen var stappfull av båter og til og med campen, som ligger over veien for Knarren, var full.

- Det har aldri skjedd før. De kommer med busser, campingvogner, telt og lavvo, sier Fjeldvær.

Folket gikk ikke sultne for det ble servert både ekte cowboyfrokost og øl- og champagne lunsj. I drikkekonkurransen som ble arrangert på fredagskvelden var det en lokal fra Fjellværsøya som gikk av med seieren. Det var også mange tilreisende, særlig fra Orkanger og Trondheim.

D.D.E og Bjørn spilte ”nasjonalsangen.

D.D.E var et fyrverkeri på scenen. Det er 20 år siden ”Det går likar no”-albumet kom ut og til ære for det spilte bandet den plata sang for sang. Da D.D.E kom til spor åtte, en sang Brøndbo sa tittelen var stjålet fra Statens veivesen, druknet bandet i sangen fra publikum. Det var ikke èn i publikum som ikke kunne teksten på slageren E6. Uansett hvor man snudde seg var det folk som koste seg.

- Det er kjempefint å treffe kjentfolk, også de man ikke møter til vanlig, forteller William Rasmussen.

Jarl Andre Grønli, som satt ved samme bord, skrøt av underholdningen. Han mente den var rettet mot lokalbefolkningen og det var derfor så mange hadde det kjempebra. Da publikum ropte på ekstranummer, kom Bjørn Fjeldvær på scenen og spilte øyenes ”Nasjonalsang” som Brøndbo beskrev den, sammen med D.D.E.; "Hitra, Frøya og Fjellværsøya".