Mandag (12. desember) inviterer kulturenheten i Hitra kommune til pianokonsert i kultursenteret i Fillan.

Bak tangentene sitter hitterværingen Sindre Strøm som benyttet anledningen til å spille gjennom programmet til sin Masterkonsert.

Sindre har i flere år studert musikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, og torsdag (15.desember) framfører han sin Masterkonsert i Kammersalen i Olavshallen.

Programmet er i sin helhet viet Ludvig van Beethoven som er Sindres fordypningsprosjekt.

Øvde i kirka

Sindre startet å spille allerede i barneskolealder, da moren hans kjøpte inn keyboard. Siden ble han elev ved Hitra kulturskole.

- Da ingen kunne undervise meg i tangentinstrument ved kulturskolen lenger, begynte jeg å ta privattimer. De tok jeg hos Ola Johannes Aadland og vi brukte å øve i kirka på Fillan, fortalte den unge musikeren i et intervju med lokalavisa for et år tilbake.

- Piano og musikk er min store lidenskap. Derfor har jeg brukt såpass mye tid på å øve og spille alle disse årene. Jeg spiller alle slags ulike sjangre, men det  går mest i klassisk, forteller Sindre.

- Å flytte til byen for å gå videre med musikken, er den beste avgjørelsen jeg har tatt, sier Sindre Strøm

- Min beste avgjørelse

Etter endt skolegang på Hitta, flyttet han til Trondheim for å gå musikklinja ved Heimdal videregående skole.

- Å flytte til byen for å gå videre med musikken, er den beste avgjørelsen jeg har tatt. Det hadde ikke vært et alternativ for meg å ta et annet studie på Hitra eller Frøya. Jeg hadde ikke interesse for annet, sier Sindre Strøm.

Etter Heimdal begynte han på bachelorstudie innen utøvende musikk på NTNU og valgte seg studieretningen klassisk klaver.

I fjor tok han fatt på mastergrad-studie innenfor samme sjanger og går alt etter planen, er han ferdig kommende år.