Mange har et forhold til den svenske popgruppa Abba. Det har også undertegnede, som var ganske så ung da Dancing Queen, Mamma Mia, The winner takes it all, I Do, I do, I Do, I Do, og alle de andre fengende Abba-sangene ble hørt på radioen, eller spilt på kassett. Interessen for Abba ble enda større etter musikalen med navnet Mamma Mia ble satt opp i 1999, og da den herlige filmen med samme navn kom i 2008.

Frøya videregående skole har også hatt en fantastisk versjon av musikalen, og det var derfor med forventning lokalavisas skribent tok plass på første rad i kulturhuset i dag. For nå var det elevene med valgfag "Sal og scene" som skulle gjøre musikalen, som de hadde lånt fra Frøya videregående, til sin.

Spilt med troverdighet

Og det gjorde de til gangs! Gjennom historien om Sofie som skal gifte seg, og vil ha faren sin til å føre seg til alters, om hun bare hadde visst hvem han var. Tre aktuelle kandidater, som Sofie finner navnene på i moren Donnas dagbok fra sommeren Donna turnerte med "The Dynamos", blir invitert til bryllupet. Gjennom å treffe dem håper den kommende bruden å finne svaret på hvem som er hennes far.

Musikalen har mange morsomme episoder, som de unge aktørene spilte med troverdighet. Også er forestillingen spekket med flotte sanger, hvor vi igjen hørte mange talentfulle unge sangere. Skal vi trekke fram noen få, og da av dem vi ikke har opplevd før, så må det i alle fall bli to av hovedrolleinnehaverne. Ingeborg Wahl som ungjenta Sofie, og Julie A. Nordskag som Sofies mor Donna fylte rollene sine, i tillegg til at de sang svært vakkert. Ennå er det flere som burde vært nevnt, og lista kunne blitt lang. Vi nøyer oss med å tilføye at det var en gedigen bukett med flotte og dyktige ungdommer på scenen i kulturhuset i dag.

Sjarmert i senk

Det er 24 elever i 8., 9. og 10. klasse på Sistranda skole som har valgfag "Sal og Scene", og som har terpet og øvd fram, til dagens musikal dette skoleåret. I tillegg har de som har "Design og redesign" tatt ansvar for å lage de forholdsvis enkle, men svært effektfulle kulissene.

Det er Mona Elisabeth Skarsvåg og Elisabeth Antonsen Dyrø som har vært instruktører, og Bertil Fossli har stått for koreografien. All ære til de som har veiledet elevene, for dette var verdt å få med seg.

Lokalavisa Hitra-Frøya var til stede på generalprøven tidligere i dag, da hele forestillingen skulle gjennomføres på skikkelig vis, med kostymer og sminke. Ikke alt gikk helt på skinner. Det var litt trøbbel med lyden hos enkelte, og noen glemte teksten. Men det er sånn det skal være på en generalprøve. Om premieren i kveld var i nærheten av det som ble presentert på generalprøven, så burde alle i salen være både imponert og sjarmert i senk. Det ble i alle fall undertegnede.