Lørdag 10. juni blir det mye musikk i Fillan når Bispehaugen Veterankorps med dirigent Fridtjof Hjertaas og Strand Seniorbrass med dirigent Roger Lund  holder konsert på Hitratorget.

Konserten holdes mens syklistene i årets Hitraritt er ute i løypa.

Med rette kaller musikantene i Bispehaugen seg veteraner, for mange av dem hadde sin glanstid i Bispehaugen Skoles Musikkorps og Bispehaugen Ungdomskorps fra 1950 til 1990.

-  Dog hevder en del av medlemmene at de har sin glanstid akkurat nå, sier kunstnerisk leder Fridtjof Hjertaas med et smil.

Bispehaugen Veterankorps har gjennom 26 år spredt musikk og glede i Trondheim og på årlige turneer til kyststeder i Midt-Norge.

- "Musik skal byggast ut av glädje" er korpsets motto, og det aller viktigste er kanskje den gleden medlemmene skaper for hverandre. Det smitter videre, sier Hjertaas.

Strand SeniorBrass

Fridtjof Hjertaas har tidligere praksis fra Bispehaugen Ungdomskorps hvor han lærte alt om den kultur som dagens veteraner står for. Derfor kan publikum forvente  god underholdningsmusikk framført med humør og glede, forteller han.

Hjertaas lover også en korpsversjon av "Visa hinnes maren". Det er jo "Maren-år" i år.

Strand Seniorbrass, som også har holdt på i 26 år, vil framføre musikk de har øvd inn til årets "Brønnøysundfestival"

Strand SeniorBrass