Sjekk hvor mye kommunene bruker på kultur

Øykommunene på 49. og 85. plass av landets kommuner.

Frøya kommune brukte 3.461 kroner pr. innbygger på kultur, Hitra kommune bruket 2.960 kroner pr. innbygger på kultur og Snillfjord kommunes kulturbudsjett tilsvarer 1.456 kroner pr. innbygger.

Det viser denne interaktiv oversikten (klikk deg inn i hovedbildet på artikkelen). Her kan du også se øvrige kommuner i fylket og landet forøvrig. Denne kulturpengebruken plasserer Frøya og Hitra på henholdsvis 49. og 85.plass i landsoversikten.

Norske kommuner brukte i gjennomsnitt 3,9 prosent av netto driftsutgifter på kulturformål i 2016. Dette er en økning på over 100 kroner per innbygger fra 2015.

Etter flere år med mellom 3,7 og 3,8 prosent av totale netto driftsutgifter til kulturformål i kommunene, viser tallene for 2016 en økning i kulturprioriteringen, viser nye tall fra  Statistisk sentralbyrå .

Totalt gikk 11,3 milliarder kroner i netto driftsutgifter til kulturformål. Det er første gang på flere år at det brukes mer til kulturformål, også i kronebeløp per innbygger.

Kommunene brukte 2.148 kroner per innbygger til kultur i 2016 mot 2 036 kroner i 2015. Selv om det er økning i delen til kulturformål siste året, ser en at før 2011 var delen godt over 4 prosent

Bykle i Aust-Agder brukte suverent mest til kulturformål i fjor med 18.445 kroner per innbygger. På andreplass følger Modalen i Hordaland der de brukte 15.104 kroner. Deretter følger Eidfjord i Hardanger med et forbruk på 13.516 per innbygger.

Blant de største byene topper Stavanger listen i pengebruk på kultur med 3.323 kroner per innbygger fulgt av Bodø med 2.778 kroner. Bare Tromsø og Trondheim ligger under snittet med henholdsvis 2.126 og 2.099 kroner.

Kommunene som bruker minst er Selje i Nordfjord med 292 kroner per innbygger, og Gaular i Sunnfjord med 608 kroner.

Mer å lese på Hitra-Frøya:
Nytt fra HF+:
Leses nå:
Flere nyheter

Vamp-fest og sjømatkultur

God mat og god musikk på menyen

Sjømatbordene skal igjen bugne. Og på scenen fyrer Vamp opp.

Avstemming foran Frøyafestivalen

Hvilken er din festival-favoritt

Blå olsokfeiring på Sula

Hans Bollandsås kommer med bandet sitt for å spille "Sula-soul".

comments powered by Disqus

Portrettet: - Jeg rakk å tenke - nå dør jeg

Thormod Høyen så døden i hvitøyet under en dramatisk motorsykkelulykke. Dette endret hans livsplan. Nå blir han vikarprest i Frøya de neste månedene.

Frode Arntsen forlater Lerøy Midt:

Slutter ved nyfabrikken for å gå over til konkurrenten

Prosjektlederen for Lerøy Midts nye fabrikk på Jøsnøya slutter for å gå over i en ledende stilling hos SalMar.

I helga må Maja kjøre minst 386 km/t

- Både bilen og været må være med oss - men jeg har trua

Kystpilgrimsleia

Prøveseiler den nye leia

Hele denne uka "prøvekjøres" områdene i og rundt Hitra og Frøya

50 biler stiller til start

Det er mange år siden så mange biler har stilt til start i bilcross i Neverlia, som lørdag. Carina lervik lover publikum et opplevelses-kick.

Kystverket beroliger: - Får beholde sveipet

- Vi skjønner hvor viktig lyssveipet er for folk, sier Bjørn Relling fra Kystverket.