Rådmann Svanhild Mosebakken redegjorte under sin orienteringsrunde i kommunestyret i dag kort for det foreløpige totalregnskapet for Frøya kultur- og kompetansesenter.

- Byggeregnskapet er ikke helt klart, men prognosen viser et overforbruk på 1,5 prosent i forhold til budsjettet med de ekstrabevilgninger som er gjort, sa Mosebakken til politikerne.

Sluttsummen for senteret ser nå ut til å bli 180 millioner kroner, ifølge rådmannen, der regninga deles mellom kommunen, fylkeskommunen og en stor, privat gave fra Salmar-gründer Gustav Witzøe. Overskridelsen utgjør mellom 2,3 og 3 millioner kroner.

- Grunnen til overforbrud er at det ble oppdaget et ganske formidabeelt masseavvik på tomta. Dette kom ganske sent i prosjektet og måtte tas tak i. Så ble det jo også overtakelse av bygget noe senere enn opprinnelig tenkt, og det gjør noe med kapitalkostnadene, sa Mosebakken.

I fredagens utgave av lokalavisa Hitra-Frøya papir og eavis (tilgjengelig fra kl. 2300 torsdag for abonnenter) kan du se bilder av Frøya kultur- og kompetansesenter fra vinkler du neppe har sett før.