Fylkesleder for TV-aksjonen i Trøndelag, Magnus Kjøraas, skriver i en pressemelding:

Det strømmer til med bøssebærere i hele Norges land. Nå er man i den sjeldne situasjonen at det bare noen få plasser igjen i Sør-Trøndelag. Det er bare i Melhus der det kanskje kan være fortsatt bruk for bøssebærere.

- Dette er den mest gledelige nyheten jeg kunne fått. Jeg blir helt rørt av alt engasjementet sørtrønderne viser i årets TV-aksjon. Nå er det viktig at alle møter opp selv om det er regn og høstvær. Husk å kle deg godt og bruk refleks, sier fylkesaksjonsleder i Sør-Trøndelag Magnus Kjøraas.

Kjøraas oppfordrer også alle andre til å ta ut kontanter og ta vel imot bøssebærerne.

Vår tur til å gå

Agnes er en 12 år gamle jenta fra Tanzania som går fem timer hver dag for å hente vann til familien. Filmen om hennes lange tur etter vann har virkelig fått Norges befolkning til å forstå at i dag er det vår tur til å gå.

- I Sør-Trøndelag har folk virkelig latt seg engasjere av vannproblematikk og hvor mange arbeidstimer som går med hver dag for å hente vann. Det er jo så bortkastet at kvinner og jenter skal gå i stykker livet sitt på den måten når det er mulig å skaffe vann nærmere landsbyen, sier Magnus Kjøraas.

Det er Aksel Hennie som har filmet turen og den er brukt i en facebook-kampanje på agnes.blimed.no og vises på NRK2 søndag fra 13.20 søndag.

Moderne 40-åring

TV-aksjonen har vært arrangert hver eneste høst siden 1974 og bøssebæringen står ennå støtt som en bauta, og er der mesteparten av pengene samles inn. I tillegg er det mange morsomme kreative aktiviteter som samler inn penger i Norges land.

- Det har vært utrolig mange tiltak som har belyst årets aksjon i hele Sør-Trøndelag. I Orkanger har russen bidratt med vannstafett, i Melhus har Soulchildren hatt konsert. Mange skoler og barnehager har engasjert seg og arrangert tombola, basar eller lignende for å skaffe inntekter, og næringslivet er skikkelig på banen, og bidrar så det monner, sier Kjøraas.

Bedrifter, lag og foreninger, skoler, barnehager og menigheter som ennå ikke har registrert sine bidrag, oppfordres til å gå inn på giverstafett.no, og melde inn sitt bidrag der.