Lørdag kveld gjester Sør Trøndelag Orkesterforening og en av Norges fremste pianister Håvard Gimse, Frøya Kultur- og kompetansesenter.

Ekstra spennende blir det for pianoelevene ved Frøya kulturskole.

Positivt overrasket

I forkant av konserten med Håvard Gimse og orkesterforeningen, skal pianoelevene ved Frøya Kulturskole varte opp med taffelmusikk i fojaeen.

- Elevene har jobbet med dette en måneds tid. De er veldig spente og gleder seg, forteller rektor ved Frøya Kulturskole, Toril Antonsen Aae.

Deretter får elevene overvære konserten.

- Det er kanskje ikke så mange av dem som har vært på slike konserter tidligere, så de kommer nok til å bli positivt overrasket, sier Antonsen Aae.

En sjelden anledning

Elevene har enda mer i vente.

- Toppen av kransekaka er at etter konserten får elevene et unike mestermøte med Håvard Gimse der de får anledning til å møte han personlig.

Der kan de stille han ulike spørsmål og snakke med han om livet som profesjonell klassisk pianist, noe som er en virkelig sjelden anledning her på Frøya, sier Antonsen Aae.

[M1]

Kulturskolen tok selv kontakt for å få i stand mestermøtet forteller rektoren.

- Vi ønsker å utnytte det faktum at profesjonelle artister kommer til oss, og at våre elever da kan få mulighet til lære og bli inspirert ut over det vi kan gi dem her lokalt.

Workshop for alle interesserte

Samme dag som konserten holdes, skal pianolærer Gabriëla Lukassen holde workshop ved kulturskolens lokaler kl 14.00.

- Der kan en få en unik mulighet til å bli litt kjent med musikken og komponistene som skal spilles på konserten, Grieg og Rakhmaninov, forteller Toril Antonsen Aae.

- Det blir quiz og morsomme oppgaver på workshopen, og det er ikke behov for noen forkunnskaper, sier Antonsen Aae.

- Dette er obligatorisk for pianoelevene, kan hun fortelle, - men åpent også for alle andre interesserte; både voksne og barn fra hele øyregionen, uavhengig av om de har en tilknytning til kulturskolen eller ikke.

Orkesteret og Gimse

Sør Trøndelag Orkesterforening er et symfoniorkester bestående av ca. 60 musikere.

Noen av medlemmene har musikkfaglig bakgrunn, men de fleste er dedikerte amatører.

Orkesterets faste dirigent er Tormod Knapp, cellist i Trondheim Symfoniorkester.

Håvard Gimse er en av Norges aller fremste pianister.

[M2]

Han er ettertraktet både som solist og som kammermusiker og har mottatt en rekke av de mest prestisjetunge prisene i Norge og Skandinavia.

Håvard Gimse har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener, inkludert Wigmore Hall, Carnegie Hall (New York), Palais des Beaux Arts (Brüssel), og Concertgebouw (Amsterdam)

Nå er det Frøya kultur- og kompetansesenter som er så heldige å få besøk av pianisten.

Han skal spille Grieg: klaverkonsert i a-moll og Rakhmaninov: klaverkonsert nr. 3 i d-moll, 1.sats.