- Tidligere har vi hatt denne forestillingen både i Sandstad kirke og Hitra kirke, men denne gangen skal elevene få prøve den nye scenen på Frøya.

Det forteller Omar Pleym, leder for kulturenheten i Hitra kommune, foran Hitra kulturskoles førjulskonsert onsdag 26. november i Frøya kultur- og kompetansesenter. Her skal elever fra Hitra kulturskole opptre i med musikk og dans.

- Dette er en av de to faste forestillingene vi har hvert år, en til jul og en til sommeren («Kunst i det grønne»). Dette er foruten UKM midtvinters arenaene for kulturskole-elevene til å vise seg fram. Mange av de elevene som har spilt en stund opptrer på forestillingen på Frøya. I tillegg har vi forestilling dagen etter på Hitra kultursenter. Dette blit et arrangement i noe mindre format for de som ikke har vært med så lenge i kulturskolen, for eksempel de som begynte nå i høst, forklarer Pleym.

Kulturskolens førjulskonsert har fått navnet "Hitra på Frøya".

- Vi har lenge lett etter navn, og falt ned på denne tittelen; «Hitra på Frøya». Dette for at det ikke skulle oppfattes som en ren julekonsert, da elevene ikke vil oppføre typisk julerepertoar, forteller han.