Bjørgan jobber i NRK Trøndelag til vanlig og hennes journalistiske refleks slo inn for fullt, da hun var på ferietur til Lofoten.

- Da vi kom fram til kaia ved Nusfjord, så vi plutselig at det foregikk en kamp på liv og død mellom en mink og en måke. Minken hadde tennene i nakken på fuglen, så det var bare å stille om kameraet lynkjapt, siden det var langt mørkere under kaia enn ellers, forteller hun til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Sterk opplevelse [M1]

Hun fikk tatt flere bilder av hendelsen, som sikret henne årets naturbilde av bladet Villmarksliv.

- Jeg har aldri sett noe lignende selv, så det var nok en hendelse man sjeldent kommer over. Det var en sterk opplevelse, selv om jeg ikke vet utfallet av kampen.

- Jeg føler vel jeg hadde litt flaks siden jeg bare kom over øyeblikksbildet. Så jeg føler med fotografer som sikkert har brukt langt mer tid på sine bilder, enn det jeg har gjort, sier Bjørgan beskjedent.

- Aldri sett maken til bilde

At bildet er helt unikt var også juryen enig i.

– Vi har aldri sett maken til bilde noen gang. En mink som biter seg fast i en måke som er i live. Vi ser blod og et sterkt øye på fuglen. Bildet dokumenterer naturens gang. Det frarøver på en måte naturen noen av dens hemmeligheter, sier juryformann Asle Hjellbrekke til NRK.

- Mye bra på Hitra og Frøya også

Som vinner av konkurransen får hun en to ukers tur til Alaska.

- Jeg vet ikke så mye om hvilket dyreliv som venter meg der, så jeg har begynt å sjekke litt på nettet, ler NRK-journalisten.

- Kan vi forvente flere bilder i denne klassen?

- Hehe, det er vanskelig å si, men jeg får prøve. Jeg liker veldig godt både sjø og fjell, så det blir en spennende tur i alle fall. Det er mye bra å ta bilder av på både Frøya og Hitra også, så kanskje er neste bilde herfra, undrer Bjørgan.

Juryen hadde aldri sett maken til bilde. Foto: Linda Bjørgan.