Varer og penger bytter hender, og Randi Kaald tar fornøyd i mot posen med nykjøpt juledekorasjon fra Berit Inderøy som står bak disken på Julebutikken i Fillan.

[M1]

- Jeg finner noe hvert år her på Julebutikken, sier Randi Kaald.

- Ofte kjøper jeg julegaver her, men denne dørpynten skal jeg ha selv, forteller Randi, og viser villig frem hva hun har kjøpt.

Berit Inderøy og Ingrid Lervik tar imot en jevn strøm av kunder mens lokalavisen er på besøk.

- Mange av de som kommer innom sier de bare skal titte, men så kommer de tilbake etter en dag eller to og kjøper noe de har sett seg ut, forteller Ingrid Lervik.

- Vi åpnet her 1. november, og har hatt kjempesalg fra første dag.

- Vi forsøker å fornye oss fra år til år, slik at folk skal finne noe nytt i vareutvalget vårt. Men vi ser at raggsokker og strikk generelt selger veldig godt. Og så må vi nevne juledekorasjonene til Asbjørg Jektvik, sier Ingrid entusiastisk.

Berit og Ingrid forteller at julegavehandelen er godt i gang blant folk, og at kundene er i alle aldre. Både barn, voksne og eldre har funnet noe som har fristet til handel.

Utenbygds

-  Noen av kundene har også kommet utenbygds fra, skyter Berit inn.

- Vi har hatt folk som har kommet hit både fra Trondheim og Kristiansund for å julehandle hos oss. Det er innmari gøy å få ros av folk som har reist så langt for å besøke butikken vår, innrømmer Ingrid Lervik.

[M2]

- Ja, folk begynner å etterlyse julebutikken tidlig på høsten, og spør om det blir julebutikk dette året også, sier Berit Inderøy før hun må avslutte samtalen, og heller vie oppmerksomheten mot kundene som venter ved disken.