Det er gjerne sånn, at frøyværingene er mest kjent med kulturlivet på Frøya, mens hitterværingene har hørt og sett mest til egne sambygdinger. Onsdag kveld tok en del av elevene fra kulturskolen på Hitra turen gjennom tunnelen for å vise naboene hva de kan. Likvel kan vi nok fastslå at det var mest hitterværinger i den nesten fullsatte salen.

Alisa og Thea ledet med sjarm, smil og artige replikker publikum gjennom den nesten to timer lange konserten, hvor vi fikk høre elevene synge eller spille både enkeltvis og sammen i grupper. Noen mer stemmesterke og musikalske enn andre, men vi vet fra tidligere at det kan komme store stjerner fra en ivrig, men ikke alltid like tonetreffsikker nybegynner.

Danserne sjarmerte med artige krumspring, og det ble både breaket, hip'et og hoppet. Det var artig å se dem utfolde seg, selv om det er et stykke fram til de store opptredener. Av sanger var det et rikt repertoar innen pop og rock, og det var hyggelig å sitte i salen og høre det framført.

Noen hadde sikkert sunget eller spilt et instrument i flere år, andre manglet denne erfaringen. Det er likvel viktig at de får vise seg fram, stå på scenen og motta applausen fra publikum som gjerne består av stolte slektninger og venner. Det er slikt de vokser på, og som gir dem den tryggheten de trenger for å bli enda bedre.

Det er dyktige lærere ved kulturskolen på Hitra, og disse var trygt i kulissene eller på scenen sammen med elevene sine. Og vi er sikre på at det blant kveldens utøvere vil dukke opp flere utøvere som vil utmerke seg. Vi la merke til fantastiske Sara Fjeldvær i kveld også, men vi hørte også noen som om få år kanskje kan være i ferd med å ta opp konkurransen med henne. Vi gleder oss til fortsettelsen.