Det forteller opphavsmann til sommerens store spel-suksess på Mausund, Vidar Oskarson. Han forteller at det stadig kommer spørsmål om det er mulig å kjøpe billetter til neste sommers spel på Mausund, men at spelkomiteen har kommet til at oppsetning annethvert år er riktig.

- Vi trenger tiden mellom hvert spel til å forberede oss, nye skuespillere skal på plass, kanskje noen endringer i regi, musikk/musikere skal på plass, mannskapet må bookes, ja det er så mange detaljer som må på plass for å klare å levere et nytt godt kvalitetsspel. Totalt var det 72 mennesker som var engasjert i og rundt spelet i sommer, forteller Oskarson på vegne av spel-komiteen.

Komiteen satser framover på et enda nærmere samarbeid med Utihavetfestivalen.

- Vi vil allerede på nyåret starte med å øve oss på å bli enda bedre. Vi satser på å få til tre-fire samlinger i 2015, der ikke bare skuespillere skal på plass, men også mannskapet må bookes, vi som ikke er scenekunstnere skal bli enda flinkere med de små detaljene. Detaljene skal gjøre spelet enda bedre, sier Oskarson.

Han legger til at det er skrevet kontrakt med Marte Hallem og Arnstein Langåssve, som også denne gang skal ta alt ansvar med det kunstneriske på og rundt scenen.

- Dette er vi kjempeglad for, vi må ha profesjonelle folk til dette. Vi kommer til å bygge merkevaren Oda fra havet, sier Oskarson.

LES OGSÅ: Grendaportrettet av Mausund

Portrettene av de andre grendene har vi samlet her

Forfatter og opphavsmann for bøkene om Oda, Vidar Oskarson.