Under den årlige utdelingen av lokale priser i regi av nettstedet froya.no, ble brannsjef Andreas Kvingedal onsdag kveld utnevnt til "Årets navn" på Frøya.

Kvingedal har i mange år ytt stor respekt for sin jobb som brannsjef, og han fikk virkelig stått sin prøve under storbrannen sist vinter. Kvingedal kvitterte for prisen med å dele den med sine kolleger.

- Vi er et brannvesen som tar tak i det som skjer, og virkelig bryr oss om det vi holder på med. I tillegg til vår vanlige jobb så er vi også en del av «Mens du venter på ambulansen», så det vil si at vi er førstehjelps-folk i tillegg til brannmenn. Det er ikke verst. Jeg er kry av den brannstyrken vi har, og den innsatsen de gjør, sa Kvingedal i takketalen, skriver froya.no.

Som lokalavisa Hitra-Frøya nylig skrev, har også flere merket seg innsatsen til det lokale brannvesenet og andre redningsetater under storbrannen for snart ett år siden.

- Den enkelte gjorde en betydelig innsats for å redde liv og verne verdier. Innsatsen og risikoviljen overstiger hva samfunnet kan forvente av både profesjonelle og frivillige mannskaper, skriver rapporten om en fellesinntrykk fra de tre storbrannene, skriver revisjonsfirmaet Pricewaterhouse Coopers (PwC) i rapporten, som er utarbeidet på oppdrag av justis- og beredskapsdepartementet.

Brannsjef Kvingedal ledet redningsarbeidet sammen med politiet lokalt og sentralt. I alt åtte brannvesen (Frøya, Trøndelag Brann- og redningstjeneste, Snillfjord, Hitra, Hemne, Gauldal, Ørlandet og Orkdal) deltok med tilsammen over 100 brannmannskaper og utstyr. I tillegg kom 59 mannskaper fra Sivilforsvaret, to sivile og to helikoptre fra Forsvaret. Kystvakten deltok, mannskaper fra Heimevernet kom på plass og industrivernet fra Innovamar AS deltok med 26 mannskaper. Kommunal kriseledelse og kriseteam på Frøya ble mobilisert. Røde Kors bidro med 80 frivillige. I tillegg bidro mange frivillige privatpersoner til å begrense skadene av den store lyngbrannen.