- Gratulerer alle sammen med at vi nå kanta i bruk denne plassen, i bra og dårlig vær, innledet Suzette Paasche,direktør i Museene i Sør-Trøndelag (MiST).

Det var museumsplassen, tusenårsstedet,som opprinnelig var arenaen for kveldens markering. Men om det tunge regnet laen demper på feiringen utenfor, var stemningen på innsiden upåklagelig. Hitraskulturkjendiser, næringslivsaktører, politikere og flere historieinteresserte fyltei kveld Kystmuseet for en durabelig markering.

- Det er vel det fjerde, eller femteforsøket vi har på å få til en markering av tusenårsplassen, sa ordfører Ole L.Haugen i sin tale.

Utfordringer i forhold til grunnforhold,trafikk og tilpasning for bevegelseshemmede har vært noen av årsakene til denlange veien fram mot mål. Men samarbeidet mellom kommunen, Statens vegvesen,museumsansatte og MiST bar i kveld frukter.

- MiST bevilget 1,75 millioner tiltilpasning og sikkerhetstiltak, og det var vesentlig for at vi kom i mål,understreket museumsdirektør Svein Bertil Sæther.

Etter seremonien var det åpentmuseum, med underholdning av Hitra kulturskole, Strand seniorbrass ogHitterklang. Tusenårsstedet er herved tilgjengelig, flerbrukelig, og innviet.

- Når man venter på noe bra, så tåles detå vente, smilte ordfører Ole L. Haugen.