Hanne Jøstensen hadde sine første barneår på  Sula hvor hennes far, Tormod, drev Sula Mekaniske Verksted sammen med sin bror. Hannes mor, Synnøve,  arbeidet i banken.

Da Hanne var 10 år i 1988, valgte familien å flytte til Arendal, som var heimeplassen til Hannes mor

– Men vi hadde tilgang til huset på Sula, og besøkte øya hver sommer. I tillegg holdt vi lokalavisa, så vi fulgte med på det som skjedde på Frøya, minnes Hanne

Studier og musikk i Trondheim

Etter hvert gikk turen tilbake til Trøndelag og Trondheim for studier. Det endte til slutt med cand.mag med fagene økonomi, språk og kommunikasjon.

– Men jeg må innrømme at musikkinteressen vokste, og tok stadig mer av min tid. Så det ble mye intens lesing når det nærmet seg eksamenstid.

Studentersamfundet ble et yndet tilholds-sted i studietiden.

– Her møtte jeg mange fantastisk dyktige sangere og musikere. Tiden på Samfundet med Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening og Candiss var sentral og inspirerende, erindrer hun fra tiden i Trondheim.

Selv om studietiden også ble benyttet til mye annet enn studier, angrer ikke Hanne.

– Gjennom verv og møter med nye folk, gjorde jeg mange nyttige erfaringer, ikke minst om praktisk organisasjonsarbeid.

Hanne har alltid vært opptatt av musikk.

– Det var også korps på Sula, men jeg var for ung til å være med.

I Arendal ble det imidlertid mer musikk da hun ble med i det lokale skolekorpset hvor hun spilte kornett.

– Jeg har alltid vært glad i sang. Men det var vel da jeg flyttet til Trondheim at musikk-interessen virkelig tok av.

Til Wales - og videre til New Zealand

Etter årene i Trondheim, ble Hanne fristet til videre studier i Cardiff i Wales.

– Dette året var hektisk, så det ble lite tid til å dyrke musikkinteressen. Men i det internasjonale miljøet ble jeg kjent med folk fra hele verden, noe som var fryktelig spennende og artig. Men Hanne ville lære og oppleve mer. I 2004 bestemte hun seg for å studere videre i New Zealand. Her stod endringsledelse og folkebevegelser på timeplanen.

Dette valget ble av stor betydning for Hanne.

– Jeg skulle være her en kort stund. Men jeg traff en kjekk mann, og dermed var det gjort, smiler Hanne.

Dermed ble det familieliv med mann og barn i Wellington. Paret har en sønn på 3 1/2 år. I mai blir familien fire.

– Selv om det er langt heimefra, trives jeg godt her. Heldigvis er mamma flink til å besøke meg. Hun bor gjerne her i lengre perioder når hun først tar turen.

Plateutgivelse

Drømmen om å utgi egen plate har nå blitt en realitet. 24. mars ble den lansert for publikum.

– Hvordan vil du beskrive musikken din?

– Jeg vil betegne det meste som pop. EP-en jeg har gitt ut har fem låter, og er en blanding av pop og ballader.

– Hvilke forventninger har du til plata?

– Jeg håper folk kan kjenne seg igjen i musikken min, og at det gir dem noe å lytte til mine tekster og melodier. Samtidig var det også viktig å gi ut CD-en for min egen del. Jeg håper også at det kan føre til noen samarbeidsprosjekt med andre, både på New Zealand og i Norge.

– Blir det flere utgivelser?

– Ja, jeg tror det. Men når, det vet jeg ikke.  Jeg har lært mye underveis, fått jobbet med mange dyktige folk, og kommer til å fortsette å skrive og spille. Så får vi se hva som skjer.

Travle dager

På grunn av den forestående fødselen, blir det travle dager for den tidligere sulværingen som i tillegg til musikken også arbeider som selvstendig konsulent.

– Jeg måtte sette utgivelsesdatoen i god tid før termin. Siden jeg ikke har noe plateselskap i ryggen, styrer jeg alt selv. Men med god hjelp av familie, venner og bekjente. Selv om CD-en har mitt navn på coveret, så er det et resultat av teamarbeid. Men noen stor turne i forbindelse med plateslippet blir det ikke tid til.

– Babyen er ventet i mai, så etter den tid har jeg vel hendene fulle. Men litt spilling og synging her i Wellington blir det forhåpentligvis litt tid til, sier Hanne Jøstensen.

Møt Hanne på hennes hjemmeside

Hør Hannes musikk her