Haltendagen arrangeres alltid tredje lørdag i juli, og den 20.juli i samles Haltenvenner for 22. gang til dans og moro på den lille øyalangt uti havet.

- Nytt av året er at vi har fått skjenkebevilling for øl og vin.Det blir dermed ikke tillatt å  ta medseg egne drikkevarer på festen, forteller Laila H. Støen, daglig leder iStiftelsen Halten

Haltendagen har mange trofaste gjester som kommer på egen båt forå oppleve stemninge, og treffe gamle kjente. Oppbudet av båter er i seg selvmed på å skape en spesiell stemning. Andre kommer med rutebåten i løpet avfredag og lørdag.

Fredag kveld er det blitt tradisjon å samles på tørrfiskrommethvor vi selger bacalao.

Lørdag starter programmet med salg av rømmegrøt og spekemat påFiskarheimen samt startkort til natur- og kulturstien. Det blir organisertguidete turer opp i fyret, hvor du kan nyte utsikten i mils omkrets.

Årets historiske foredrag er Bjørn Nilsens kåseri om «Nekolai Dahl- sildsaltar og helsefreak». Gimsan songlag er også på plass og underholder.Ved brygga får du kjøpt vafler og kaffe, og utpå ettermiddagen selges grilledefiskeburgere.

– Om kvelden er de fest i det gamle tørrfiskrommet på brygga, hvordu føle atmosfæren fra Haltens storhetstid som fiskevær. I år er det ÅdneRøkkum og Jan Ove Berdahl som spiller opp til dans, opplyser Laila H. Støen.

Haltendagen arrangeres av Stiftelsen Halten NDM og HaltenFiskarheims venner.

NB: Hurtigbåten Frøyfart går ekstratur denne lørdagen med returutpå natta. Det betyr at det blir mulig å komme seg tilbake til fast-Frøyaigjen for de som vil besøke Halten-dagen.

Også søndag går Frøyfart til Halten. Samme dag stikker ogsåAgdenes innom for å hente folk etter årets Haltendag. av Stiftelsen Halten NDMog Halten Fiskarheims venner.