I oktober fyller Hitra vindpark ti år, men parken vil starte feiringen tidlig ved invitere til en åpen dag lørdag 30. august.

Endelig program vil bli publisert i august, men det vil bli arrangert løp i regi av Hitra IL som vil bestå av et mosjonsløp/turløp fra administrasjonsbygget og opp til mølle nummer atten.

- Vi er litt bortgjemt

Det vil også være et barneløp i området ved administrasjonsbygget, og enkel servering til gjestene.

- Det blir gøy å få vist fram hva vi driver med her, siden vi ligger litt bortgjemt og for oss selv her,  forteller Frode Vitsø imellom alle telefonene som strømmer på.

- Fikser ikke like mye om sommeren

Her er det nemlig sommerferie og Vitsø får inn telefoner fra flere kraftverk på en gang.

- Det blir litt hektisk nå ja, sier han og kaster et blikk på dataskjermen. Den viser aktiviteten på alle vindmøllene heter.

Vanligvis tar de to runder med vedlikehold i turbinene pr. år. Fortrinnsvis på våren og høsten.

- Vi har funnet ut at det er bedre med flere vedlikehold, enn alt på en gang sjeldnere, avslører han.

- Skal utvide parken

24 slike vindkraftverk står i vindparken og sørger for rundt 150 GHw timer til øyværingene. Det vil tilsvare strøm til rundt 7500 husstander.  Men det kommer mer. Et sted mellom 15 og 25 nye møller er planlagt, ifølge Statskraft sine hjemmesider.

- Det blir spennende å se hva som kommer opp her. Det er planlagt ganske mange flere møller, så det blir en fordobling av strømmen vi produserer, anslår driftslederen.