Jeg har lest Hitra-Frøya opptil flere ganger ang. avviklingen av Suma Næringsutvikling, datert 7.april 2017, og viser dertil.

Det er litt trist, vemodig å lese at en "endelig" vil avvikle Suma Næringsutvikling, men jeg skjønner det så innmari godt. For hvem bryr seg ?

Pådriver, Sigbjørn Larsen, har i over 30 år stått på for Øyrekka for å få til en bedre kommunikasjon med veg mellom øyene, nettopp for å stå sterkere, bli mer robust mot omverden. Øyværingene kjøpte aksjer, hadde tro, eller liksom tro så lenge andre gjorde jobben. All ære til Sigbjørn for det engasjementet han har vist gjennom alle disse år!

Flere meninger HER

Generalforsamlinga i Suma Næringsutvikling AS har altså enstemmig vedtatt å avvikle aksjeselskapet. Bedre å slutte mens en har noen kroner igjen, ca 200.000, enn å vente på konkurs står det. For engasjementet er jo dødt. Mot slutten i referatet står det at den opprinnelige aksjekapitalen var på kr 1.650.000,- Altså er kr 1.4 mill borte.

Jeg vil da bare spørre Jan Otto og Sigbjørn om hva disse pengene er brukt til ? Det er flere enn meg som undres på det! Er det noen som ulovlig har spist av fatet? Jeg spør Jan Otto Fredagsvik (som satt som ordfører det meste av denne perioden) og Sigbjørn Larsen om de kan gi meg med flere, et svar.

Stjørdal, 06.06.17

Ingrid Skjærstein Johansen

tidligere aksjonær