Hege Anita Wærøy og Rolf Jutulstad, som er henholdsvis butikkleder og optiker ved Brillehuset Hemne, har vært på Sistranda de siste tirsdagene.

- Vi har merket at det har vært et behov. Vi har blitt tatt veldig godt i mot, både av det trivelige folket og av Hotell Frøya som vi låner lokale av, sier de to. De blir her hver tirsdag i tiden framover også, så lenge folket i øyregionen vil ha dem her.

- Grunnen til at vi er her er at det ikke finnes brillebutikk og optiker her fra før. I tillegg er jeg halv frøyværing og glad i plassen her, så det var også en av grunnene, sier Werøy smilende.

Tilbyr briller og synstest

De har med seg litt av hele butikken.

- Vi har briller, solbriller, pussemidler og linser med oss. Vi tilbyr også synstest og linsekontroll, så vi er rett og slett en brillebutikk på tur, smiler Rolf.

I tillegg til briller for de voksne, så har de også med seg barnebriller i alle varianter og prisklasser.

- Vi tilbyr synstest og linsekontroll kan optiker Rolf Jutulstad fortelle. Her tester han synet til kollega Hege Anita Wærøy.

- Og finner man ikke helt det man leter etter hos oss på Frøya, så noterer jeg ned hva kundene ønsker seg og tar med de brillene den neste gang vi skal utover, sier Werøy. De har fått gode tilbakemeldinger, mange er takknemlige for at de slipper å reise inn til Hitra, Orkanger eller Trondheim i forbindelse med brillekjøp og optikerbesøk.

- Enkelte at de som har vært innom, har også vært dårlige til beins og forteller at de setter stor pris på tilbudet vårt, sier Rolf og legger at de også gjør småreperasjoner, - vi har med utstyr slik at vi kan justere briller og for eksempel bytte brilleputer. Og ellers så har kundene som har hentet brillene sine her, vært godt fornøyde.