Store aktører innen havbruk går sammen om å bygge Havbruksparken i Flatanger. I torsdag tok initiativtakerne helikoptertur til Frøya for inspirasjon og ny kunnskap.

- Det oser av offensivitet her ute. Man er ikke redd for å satse. Nå fornemmer jeg det samme i Flatanger, sier Viggo Iversen fra Proneo.

Nils Jørgen Karlsen fra Trøndersk kystkompetanse bekrefter at trenden har snudd for øyregionen.

- For 10-20 år tilbake var det flaut å flytte tilbake til Hitra og Frøya. Det betydde at man ikke hadde lykkes det ute. Nå ser vi at unge øyværinger gjerne kommer tilbake med god kompetanse i kofferten. Utviklingen har gått fra "auskar" til mastergrad.

Byggingen i Flatanger er allerede godt i gang, og det 2000 kvm store bygget er planlagt ferdig til sommeren i år. I nærheten av bygget blir det også anlegges landingsplass for helikopter.

- Det er interessant å se hvordan dere har organisert dere her på Blått kompetansesenter. Vi ønsker også å skape et miljø for kompetansearbeidsplasser for å trekke til oss unge folk, forteller Viggo Iversen.

- Det er mer interessant å dele kompetanse i felles hus, enn at hver bedrift ligger på hver sin holme, supplerer Per Anton Løfsnes fra Bjørøya.

Havbruksparken ønsker å inngå samarbeid med næringsaktører i hele regionen, både på Frøya og andre steder.