I likhet med jula, er påska en høytid der sjokolade og marsipan har en sentral rolle.  Forskjellen på jule- og påskemarsipan er emballasjen. De senere årene har særlig påsken båret preg av priskriger der smågodt-prisene har stupt og butikkene underbydd hverandre. Øypatruljen har vært innom Europris.

- Vi har bestilt inn mye ekstra smågodt til påske, forteller Siw Sørsæther på Europris i Fillan.

Påska er den tiden i året det går mest smågodt, mer enn i jula. Halloween er også en tid der godtesalget er stort. Siw teller opp antall sorter smågodt de har i butikken og kommer fram til 110 forskjellige.

- Det har kommet en del nytt nå, men det vi selger mest av er blant annet Sjokoladefamilien, Hobby og krokodiller, forteller Bente Lindstrøm som også er på jobb.

Siw Sørsæther (t.v.) og Bente Lindstrøm selger søtsaker på Europris.

Salget mangedobles

Ved godtedisken treffer Øypatruljen Dina Taftø og Alexandra Lervik fra Hemne. De forteller at de handler mye mer godteri i påska enn ellers.

- Det er jo billigere så da kjøper vi jo også mer, sier Taftø.

Godteri er stort sett forbeholdt lørdagene for jentene i resten av året, men i påska blir det nok litt godteri hver dag.

- Her er det utrolig mye å velge i, sier Lervik.

Øypatruljen tok også en tur innom Rema og der kunne Raymond Lervik fortelle at salget på smågodt mangedobles i påska og at de har tatt inn mange paller for å dekke etterspørselen.