Lederstafetten:

Sven Amund Fjeldvær, Lerøy Midt

Hvordan startet din bedrift?

- Litt dramatisk for mange, ved at banken solgte selskapet til Lerøy Seafood Group ASA i 2003. Selskapet ble til over tid gjennom mange fusjoner av lokale oppdrettsselskap.

Hvilke prosjekter jobber dere med akkurat nå?

- Alltid mange og nye spennende prosjekter, men det som får mest fokus framover er organiseringen av landanleggene (fabrikkene) I Lerøy Midt AS på Hitra i forbindelse med tomtekjøp på Jøstenøya, og organisering av serviceavdeling Havbruk på Hitra med kjøp av anlegget til O.Wassæther Eiendom AS på Kalvøya.

Hvor mange timer vil du anta du jobber i en gjennomsnittlig uke?

- Teller ikke timer, men fyller uka lett.

Hvordan vil du beskrive arbeidsdagen din?

- Utrolig artig og spennende, vet ikke hva dagen bringer før den er over.

Hvordan kobler du best fra jobben?

- Hammer og sag for å bygge «platting» eller andre ting, og tid på hytta på Oppdal med fru Tone.

Hvordan tror du dine ansatte ville beskrive deg som leder?

- Spørsmålet til feil adressat, men håper de oppfatter meg som grei, ordentlig og ikke minst rettferdig.

Hvordan vil du beskrive deg selv som sjef?

- Lyttende og samarbeidsvillig

Oversikt over alle bedrifter i øyregionen finner du i HFguiden.no.

Les flere næringslivsnyheter fra Hitra og Frøya i HFguiden.no

Ser du for deg at du skal være sjef/leder resten av yrkeslivet?

- Ja (mange kolleger sier jeg er snart er pensjonist uansett...)

Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

- Å være leder innebærer både populære og upopulære avgjørelser, men kjøreregelen er at felleskapet betyr mer enn individet.

Hvilke fordeler og ulemper er det ved å drive en bedrift ytterst på Trøndelagskysten?

- Fordelen er at våre folk er genuint opptatt av å prestere best mulig på jobb og at de har lokal forankring, dvs utvikle både jobben og lokalsamfunnet vi bor i (kulturbygging). Ulempene er avstandene (vi har anlegg både i Trøndelag og på Møre), infrastruktur og utfordringer med å rekruttere ansatte med god nok utdannelse som ønsker å bo litt utenfor «byen». Ellers er Trøndelagskysten en perle både for næringsliv, innbyggere og gjester som vi bør bli flinkere til å fremheve og være stolte av alle sammen!

Hvilke planer/visjoner har bedriften for fremtiden?

- Fortsette å være det beste og mest effektive selskapet for produksjon av laks, helt fra stamfisk/rogn til ferdig porsjon i butikk.

Hva er din bedrifts styrke?

- Gode ledere på alle plan og ivrige og flinke ansatte

Hvilket prosjekt mener du er det aller viktigst at lokalpolitikerene prioriterer de neste årene?

- Både Hitra og Frøya har skjønt at å legge til rette for utvikling av næringslivet er utrolig viktig. Store tomteareal med god infrastruktur i begge kommuner vil helt sikkert føre til økt aktivitet og nye arbeidsplasser. Hitras satsing på Jøstenøya og Kysthavna står i en særstilling som vil endre både måten å utvikle lakseindustrien med tilhørende industri/tjenesteyting på,  samt bosettingsmønsteret i kommunen. Det som er viktig nå er å legge til rette for at folk kan bosette seg der de helst ønsker selv,  ved å utvikle nye boligområder og følge opp med gode skoler og ikke minst varierte fritidstilbud. At lokalpolitikerne fortsatt er våkne og opptatt av å legge til rette for utvikling av et variert næringsliv tar jeg som en selvfølge. Min oppfordring er at vi må ikke gjøre offentlig forvaltning vanskeligere enn absolutt nødvendig -  se mulighetene og ikke problemene.

- Utvikling av videregående skole både på Hitra og Frøya med varierte linjer blir også særdeles viktig, slik at vi kan utdanne ungdommene våre lokalt til å sørge for at regionen fortsatt er i vekst.

- Synes også at våre politikere som var positive til utbygging av R714 helt fra Dolmsundet til Orkanger skal få sin fortjente honnør. Når veien står ferdig blir det sikrere og raskere for både næringsliv og privatfolk i trafikken. Ellers bør våre lokalpolitikere være mer opptatt av samarbeid og utnytting av ressursene mellom kommunene enn å ta vare på gamle feider og problemer. Vi må evne å se løsninger i et lengre perspektiv til beste for innbyggerne på øyene, og la gamle fordommer og problemer høre historien til!

Hvordan fungerer næringssamarbeidet mellom Hitra og Frøya?

- Jeg har inntrykk av at det fungerer godt og at  vi benytter oss av tilbudene der vi finner de uavhengig av kommune. Det er avgjørende at næringslivet uansett felt er konkurransedyktig på pris, service og kvalitet, lokalt og (inter)nasjonalt.

Hvilken annen lokal bedrift vil du trekke frem, og hvorfor?

- Selskapene til Helge Gåsø som involverer seg i næringslivet ved serviceselskap, brønnbåter og eiendomsutvikling og i lokalsamfunnet ved bygging av bolig- og forretningsbygg og støtte til lokale lag og foreninger.  Vi er avhengige av forretningsfolk som har evne til å utvikle næringsliv og samtidig ta vare på og utvikle lokalsamfunnet. Så får vi tåle og være stolte av at vedkommende selskap tjener penger.

Hvilken leder bør vi intervjue neste gang?

- Hallgeir Bremnes er en «propell» med mange jern i ilden, og som stadig har nye ideer og prosjekter på gang. Han har også næringsaktivitet i begge kommuner, så det kunne vært interessant å høre hvordan han ser på livet!