Frøyakvinnen som nylig sto tiltalt i Fosen tingrett, forklarte at hun ved et tilfelle i fjor røyket hasj og drakk alkohol. Etter å ha besøkt en venn, bestemte hun seg for å kjøre heim om natten.

Kvinnen kom ikke langt før hun forsøkte å unnvike en katt som løp over veien. Hun mistet kontroll over bilen og kjørte av veien.

Hun forlot bilen for å hente hjelp. Da hun kom tilbake til bilen sto ambulansen der, og hun fikk beskjed om å vente til politiet kom.

Politiet tok henne med seg for å få tatt blodprøve. Politiet fortalte henne at hun fra da av var uten førerkort. Samtidig fikk hun også beskjed om at bilen måtte fjernes neste dag.

Hentet bilen selv

Den kvinnelige sjåføren fikk ingen andre til å hente bilen for seg, og bestemte seg derfor for å gjøre dette selv. Hun forsto at hun fremdeles kunne være påvirket, men mente at hun ikke hadde annet valg enn å kjøre bilen selv.

Etter den første kjøreturen ble promillen målt til 2,1, mens promillen da hun hentet bilen neste dag var 0,37.

Siktede erkjente straffeskyld i henhold til siktelsen, og avga en uforbeholden tilståelse i retten.

Fengsel

Fosen tingrett fastsatte dommen til fengsel i 36 dager samt en bot på 14.000 kroner. Dersom hun senere ønsker nytt sertifikat, må hun også avlegge ny full førerprøve.

Domfelte erklærte at hun vedtok dommen.