Frøya turlag gleder seg stort over at Extrastiftelsen har gitt tilsagn om 375.000 kroner til det såkalte markaprosjektet ved Sistranda.

- Jeg gleder meg virkelig over at prosjektet "Alle frøyværinger tilbake til steinalderen" blir realisert, sier leder i turlaget, Gunhild Riiber, til Hitra-Frøya. Selv om det gjenstår mye arbeid på frivillig bais før alt er på plass i prosjektet, tror hun dette blir et flott anlegg.

- Vi i Frøya Turlag har sagt oss villige til å spille på lag med kommunen. Dette blir et godt anlegg som beboere i det tettest befolkede området får i sitt nærmiljø. Om dette kan sette en standard for hva kommunen vil gjøre på friluftsanlegg, kan dette bli helt fantastisk for innbyggere og gjester, sier hun.

Prosjektkoordinator Jan Otto Fredagsvik i Helhetlig Idrettspark er også veldig fornøyd med tildelinga.

- Dette er en gladdag for Markaprosjektet og ikke minst Frøya Turlag, skriver Fredagsvik på Helhetlig Idrettspark sin Facebook-side.

Som tidligere omtalt har det såkalte markaprosjektet ved Sistranda søkt om penger fra Exstrastiftelsen til å tilrettelegge turløyper.

- Gjennom turlaget har vi hatt en søknad inn til Exstrastiftelsen på midler til Steinalderstien m/ skilter og benker og har i dag fått melding om at søknaden er innvilget med kr 375.000! Vi har også antatt anbud på opparbeidelse av stien fram til Hamarvatnet, der vi skal bygge ny gapahuk. Om været tillater det, blir arbeidet påbegynt på denne siden av årsskiftet, skriver Fredagsvik.

Målet med marka-prosjektet er blant annet å gi steinalder-stien fra Sistranda idrettsplass til "steinalderplassen" vest for Hammarvatnet (Vavika) en universell utforming. Universell utforming vil si å planlegge omgivelser og tjenester slik at de kan brukes av så mange mennesker som mulig. Prosjektet inneholder også en oppgradering av eksisterende stier i området samt bygging av benker og gapahuk.