I begynnelsen av november hengte Rita Karstensen opp lapp på døra som varslet opphør av klesbutikken Nicco.

- Årsaken er en kombinasjon av flere elementer; Vi har hatt sviktende omsetning i forhold til tidligere, for høy varegjeld og litt for høye kostnader. Jeg har iverksatt grep med kostnadene siste året, men de kom dessverre for sent og monnet ikke, sa innehaver Karstensen til lokalavisa den gang.

Knappe tre uker etter at butikken stengte dørene og driftsselskapet Ritka AS ble sendt til skifteretten, annonserer klesbutikken Nicco i Hjorten kjøpesenter at butikken åpner igjen på torsdag.

- Etter å ha tatt noen runder med meg selv, om jeg orket å prøve på nytt, så kom jeg til at jeg ville prøve. Nå er jeg veldig glad for at jeg har fått aksept på mitt bud til banken og bobestyrer om å få kjøpe varelager og driftstilbehør. Og for at banken er med på videre finansiering, sier Rita Karstensen til hitra-froya.no.

"Mistet en turistattraksjon"

Hun står alene om det nystartede selskapet Nicco Hitra AS. Hun forteller om at hun fikk mange reaksjoner på stengingen.

- Jeg fikk mange telefoner og meldinger fra folk og kunder som syntes det var synd at jeg måtte stenge. Sågar var det noen som sa at Hitra mistet en turistattraksjon. Det er klart at slike ord og støtte varmet og motiverte meg, og det ble sterkt medvirkende til at jeg bestemte meg for å prøve på nytt, sier hun.

-Øyværinger: bruk oss!

Og etter at det begynte å bli kjent at hun ville åpne klesbutikk på nytt, har hun også fått mange positive meldinger. Nå håper hun bare at øyværingene bruker butikken.

- Øyværingen bør generelt være klar over at det ikke er bare enkelt å drive butikk på Hitra og Frøya. Vi har ikke et innbyggertall som Trondheim og Orkdal å henvende oss til, og derav blir markedet høyst begrenset. Når vi i tillegg må konkurrere med butikker i slike mer sentrale strøk, så sier det seg selv at det er utfordrende. I tillegg er det blitt slik at netthandlel er en stadig større konkurrent. Noe som sammen med det faktum at klær faktisk er ferskvare, gjør det det hele ganske utfordrende. Jeg håper øyværingen ser nyttet av å ha lokale tilbud, og at de bruker dem, dersom de vil beholde dem. Jeg skal i alle fall love å gjøre så godt jeg kan, og gi full service fra dag en, sier Rita Karstensen, som allerede i morgen (torsdag) åpner dørene til nye Nicco.