Tallene fra NAV viser at det nå er flere arbeidsledige i øyregionen sammenlignet på samme tidspunkt i fjor.

På Hitra er det nå 57 personer uten arbeid. Dette er 17 flere enn november 2014, dvs. en økning på 43 prosent.

På Frøya har antall arbeidsledige det siste året økt med 15, eller 33 prosent. Der vil si at 60 frøyværinger ikke har noen fast jobb å gå til.

For begge kommunene utgjør tallene omlag 2,5 prosent av arbeidsstyrken.

I Snillfjord er bare seks personer arbeidsledige. Dette er to flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Med en arbeidsledighet på 1,2 prosent har Snillfjord sammen med Rennebu lavest arbeidsledighet i fylket. Høyest er den i Rissa med 5,7, noe som kan forklares med problemene ved det lokale skipsverftet.

Som forventet

Ledigheten har som forventet økt gjennom 2015, men ikke i den grad NAV antok. I fjorårets prognose antydet man en ledighet gjennom året på 2,8 prosent. Den ser ut til å ende på et snitt mellom 2,6 og 2,7 prosent. Noe av årsaken til avviket er at nedgangen i oljesektoren og de ringvirkningene som dette medfører, foreløpig ikke har påvirket Sør-Trøndelag i den grad man antok.

- Selv om ledigheten innen oljerelaterte næringer har økt, har vi antakelig ikke sett full effekt av reduksjonen i etterspørsel og investeringer i leverandørindustrien til oljesektoren. I fjorårets prognose la vi dessuten til grunn at den usikre økonomiske situasjonen i Europa ville påvirke oss mer enn den faktisk har gjort i 2015, opplyser NAV.

Arbeidsmarkedet i Sør-Trøndelag er noe mindre konjunkturutsatt enn landet som helhet. Dette skyldes en stor offentlig sektor preget av undervisning og en høy andel sysselsatte innenfor teknisk tjenesteyting2 . Gjennom året har ledigheten i fylket ligget under snittet for landet, og det faktiske ledighetstallet har vært mellom 0,1 og 0,2 prosentpoeng under NAVs estimat.