Sist torsdag var mausundværingen Torstein Iversen på Oslotur. Formålet var å besøke slottet for å takke Kongen for fortjenstmedaljen han ble tildelt tidligere i høst under en flott fest på Mausund.

- Jeg tror du har en stor del av æren for at det er godt å bo på Mausund, sa fylkesmann Brit Skjelbred, da hun overrakte Kongens fortjenstmedalje.

Torstein innrømmer at han ble litt satt ut.

- Jeg hadde vel ventet at det ble en liten oppmerksomhet fra Coop, men hva fylkesmannen gjorde her ute, skjønte jeg ikke, ler Torstein.

Han er selvfølgelig takknemlig for Kongens fortjenstmedalje.

- Men vet du hva jeg setter aller størst pris på? Jo, det er at mange i etterkant har gratulert meg og sagt at medaljen var veldig fortjent. Da føler jeg virkelig at jeg har gjort noe som betyr noe for andre, sier en takknemlig mausundværing.

Torsdag takket han Kongen. Sammen med sin Ann Karin fikk han hilse på både kong Harald og kronprinsesse Mette Marit. Til stede var også et tredvetalls andre fra hele landet som har fått fortjenstmedalje fra kongen.

Fant frøyalaks

Det ble omvisning på slottet, og kongen og kronprinsessen holdt taler. I festsalen ble det servert flott fingermat.

Da Torstein fant laks i en av rettene ble han nysgjerrig. Og ganske riktig, på spørsmål fra Torstein kunne servitøren fortelle at laksen kom fra Frøya. Servering av frøyalaks på slottet var forøvrig ikke uvanlig, fikk Torstein opplyst.

Et blåseorkester sørget for litt musikk til æresgjenstene.

– Vedlig trivelig. Men så er jeg da også glad i det meste av musikk, oppsummerer Torstein Iversen som betegner besøket på slottet som en stor opplevelse.

Pensjonist

Fra nyttår går han over i pensjonistene rekker.

- Jeg vil nok fortsatt være engasjert i saker og ting. Dette har tross alt vært livet mitt. Men det skal bli godt å kunne ta det ro med en og annen dagen, smiler Torstein.