Kommunestyret vedtok i dag enstemmig at Frøya kommune stiller seg positiv til å motta fem enslige mindreårige flyktninger under 15 år i 2016.

- Frøya kommune vil vurdere bosetting av ytterligere åtte enslige mindreårige i 2017 når kommunen har gjort seg erfaringer i oppfølgingsarbeidet gjennom 2016, heter det i vedtaket.

Flere av kommunestyre-representantene uttrykte fra talerstolen at det er umulig å ikke bli berørt av tv-bildene av flyktningstrømmene i Europa, og at det er klart at også Frøya-samfunnet skal hjelpe til.

- Vi blir påminnet dette hver kveld på tv om at behovet er her, det er det ingen tvil om, sa både Berit Flåmo (Ap) og Remy André Strømskag (H).

Elin Reppe i NAV opplyste at det sitter omlag 1.000 unge under 15 år i asylmottak og venter på et fast sted å bo. Reppe kunne på spørsmålet fra Pål Terje Bekken (Ap) ikke svare direkte på om bosetting av mindreårige også kan følge med seg familiegjenforeninger på å senere tidspunkt.

Når det gjeldre jobben med å finne fosterhjem til disse barna, sier NAV at man vil lete etter gode hjem over hele Frøya, inkludert øyrekka.

- Når det gjelder enslige mindreårige, er det Bufetat som drar prosessen for oss. Og i det ligger en kvalitetsgodkjenning av fosterhjem. Men det er klart; det blir en utfordring både for skole, skoleksyss og intergrering. Men det følger også veldig mye midler med, så det står mye på vår egen kreativitet også. Nå må vi gå sammen om å gjøre dette på best mulig måte, sa Reppe.

Vedtaket i kommunestyret var enstemmig.