Journalist Lars Otto Eide i lokalavisa Hitra-Frøya ble lørdag kveld tildelt Den trønderske journalistikkprisen 2015 i kategorien lokaljournalistikk. Prisen får Eide for artikkelserien som ga innsikt de store millioninntektene ved havbrukskonsesjonen til Frøya videregående skole og de store interne diskusjonene om pengedisponeringene til skolen og Sør-Trøndelag fylkeskommune. Artikkelserien medførte at fylket har endret sine regnskapsrutiner for å få bedre oversikt over millioninntektene.

- Et godt stykke lokaljournslistikk som evner å tråkke rett inn i betent lokalpolitikk, maktspill og store pengesummer, uttalte juryen i kveld. Prisen ble delt ut under Hellkonferansen i Stjørdal, som er den årlige konferansen for journalister i Trøndelag. Rundt 200 journalister er i helga samlet til denne konferansen.

- Historien kunne fort endt som et skuldertrekk av en lokalavissak, men journalisten nøster i stedet videre. Metodisk har han arbeidet standhaftig og tålmodig over lang tid. Vinnerbidraget oppfyller samfunnsoppdraget på strålende vis og er et godt eksempel på lokaljounalistikk til etterfølgelse, skriver juryen.

- Det er fint å få anerkjennelse for noe man faktisk har jobbet hardt for. Jeg vil takke mine gode kolleger, sa Lars Otto Eide i takketalen.

De andre prisene

Adresseavisens Åge Winge som fikk Den trønderske journalistprisen for sin reportasje der han fulgte Nour (2) – jenta i den gule genseren – gjennom tre dramatiske døgn.

Årets hederspris gikk til Kari Sørbø i NRK. Newton-redaksjonen i NRK fikk også pris for årets feature-journalistikk, mens prisen for nyhetsjournalistikk gikk til Lajla Ellingsen og Mari K. By Rise i Adresseavisen for en serie om eldreomsorgen i Trondheim. Prisen for hendelsesjournalistikk gikk til nyhets- og kulturredaksjonen i Adresseavisen for dekning av brannen ved Ringve museum.