- Jeg og kaillen(Lars Eivind Helden), og ei som heter Marit Olderø har sittet i kø siden fredag, forteller Tanja Helden(tidligere Båtvik).

Viktig å være foran

De var blant de aller første som stilte seg i kø for å sikre seg billetter til Bruce Springsteen-konserten i Granåsen tirsdag. De har fått kølapp nummer fire, fem og seks, som betyr at de får slippe først inn når dørene til arenaen åpnes.

- For meg er det viktig å være foran. Det har jeg vært på de fleste 16 andre konsertene jeg har vært på . Men jeg har aldri hatt anledning til å bruke så god tid til å sitte i kø. Denne gangen hadde vi muligheter til å overnatte hos venner i byen. Og så har det vært bare finvær, forteller hun.

Hun forteller at også Kjell Reitan og sønnen Even har kommet senere, og at flere hitterværinger er på vei.

Fire ganger om dagen må kø-ståerne melde seg for å beholde plassen.

Vil danse hvis Bruce spør

Hvorfor er det verdt å sitte så lang tid i kø for å komme foran på scenen?

- Fordi Bruce har en utrolig utstråling og formidlingsevne, som treffer meg sånn. Han er flink til å ha blikk-kontakt med publikum, og det føles nesten som det er for deg han synger.

- Har du hatt blikk-kontakt med han før?

- Jeg har ikke vært så nære før. Men jeg har fått håndhilset over gjerdet på Bruce, da han kom frem før konserten en gang.

- Hva gjør du hvis han tar blikk-kontakt med deg når han synger ”Dancing in the dark”, og , og vinker deg opp på scenen for å danse?

- Jeg ville vært helt skjelven i beina, men jeg måtte ha danset. Men det kommer ikke til å skje. Jeg har ikke noe skilt, som folk ordner seg med for å komme med sangønsker, og ønske om å danse. Men han pleier å plukke ut noen jenter på hver konsert, forteller Tanja.