Det satses på lokal mat som aldri før. Nå kan du spise et bedre måltid, med lokale råvarer som basis, på nesten alle Hitra og Frøyas restauranter. En av de som har lengst erfaring med satsing på lokal mat er Hotell Frøya.

- Når folk besøker Frøya er det klart at de vil ha mat fra Frøya. Dette er noe vi satser sterkt på, sier kokkelærling og matentusiast Zandra Reppe. Hun boltrer seg i lokale råvarer som fersk fisk, laks i alle varianter, kamskjell og sjøkreps på kjøkkenet på hotellet.

Kjøkkensjef Janika Grant mener nærmere 80 % av maten de serverer på hotellet er lokal mat.

- Vi har fersk fisk, hjort og spekeprodukter fra Dalpro, kamskjell fra Seashell, produkter fra Garnviks røkeri, salt- og ferskfiskball fra Gomat, og selvfølgelig masse masse laks fra Salmar, sier kjøkkensjefen.

Torsk som signaturrett

- Vi får mye skryt og tilbakemeldinger på at vi er gode på lokal mat, sier Reppe.

Akkurat denne kvelden, når lokalavisa besøker Hotell Frøya, er det den tradisjonsrike taco- og pizzaftenen som står  på programmet. Men også her finnes det nå alternativer. Ferske reker, en rikholdig salat- og smårett-buffet og bacalao.

- Vi har svært dyktige kokker og også en veldig dyktig lærling, og vi lager verdens beste lokale mat her. Nesten alt på menyen vår er lokal mat, sier Janika Grant.

Hun forteller at den aller mest populære retten på a la carte-menyen er gratinert torskefilet med soppstuing, potetpuré, friske grønnsaker, asparges og baconsmør.

- Vi har prøvd å fornye oss og ta bort denne retten fra menyen, men da spør folk etter den. De sier de har spist det her før, og det er det de vil ha. Den er veldig populær. Nå har vi isteden gjort den til vår signaturrett., forteller Grant.

Levende inn på kjøkkenet

- Det er jo heldigvis lett å få tak i ferske råvarer i topp kvalitet på Frøya. Fisken er nesten levende når den kommer inn på kjøkkenet vårt, og kamskjell og sjøkreps får vi jo bokstavlig talt levende, sier Zandra Reppe.

Kjøkkensjefen forteller at det er litt vanskeligere på vinteren, men også da prøver de å få sjømaten ferskes mulig.

- Vi vil prøve å holde best mulig kvalitet, og har de varene vi trenger lokalt, bestiller vi selvfølgelig her, sier Janika Grant.