Forsikringsselskapene merker at det i sommer har vært mange grunnstøtinger rundt Hitra og Frøya. Og i dag tidlig skrev hitra-frøya.no om redningsmannskapene på skøyta "Horn Flyer" i Fillan, som har satt stasjonsrekord i antall nautiske rednings-mil i sommer.

Og midt på dagen i dag (lørdag) kom meldinga om nok en grunnstøting, denne gang utenfor Kjerringvåg. En båt sto da på skjæret med to-tre personer ombord, ifølge lokalavisas tipser. Politiet har ikke meldt om personskader iforbindelse med grunnstøtinga.

- Av skademeldingene vi får inn, ser vi at det er mange grunnstøtinger rundt Hitra og Frøya. Også Hellandsjøen og ned mot Aure er gjengangere, fortalte kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige til lokalavisa tidliger i sommer.

- Vi vet at flere av de mer alvorlige ulykkene med fritidsbåt skjer på grunn av høy fart, lite kjennskap til området de ferdes i, eller at båtfører er påvirket av alkohol – i verste fall en kombinasjon av alt dette, sier Pål Rune Eklo. Med dårlig kart- og navigeringskunnskap, påpeker han at risikoen øker betraktelig for at noe skal skje. En ny undersøkelsen fra Gjensidige viser at 4 av 10 trøndere ikke kan lese sjøkart.