Tommy Rodahl og kona Heidi flyttet til Sauøya for 28 år siden, og har siden 2010 bodd på Uttian. Rodahl er både lokalkjendis, og rikskjendis etter at han var med i "Der ingen skulle tru at nokon kunne bo i 2002, og vant Farmen på TV2 i 2011. Nå søker han nye utfordringer.

Fikk napp i Rissa

- Unga er halvveis ute av redet, og nå er jeg dritlei frealancetilværelsen hvor det går mer tid til å leite etter jobb enn å gjøre jobbene.  Derfor spurte jeg ut i det blå på FB om noen viste om noen som hadde bruk for en altmuligmann, og det ble tilslutt napp.  Dermed flytter jeg om kort stund til Rissa på Fosen og begynner som dreng, fjøsrøkter og handyman, skriver Tommy blant annet på sin blogg, Tommystanker.

Vil savne Frøya

Men det er i følge ham selv ikke fordi han ikke vil bo på Frøya.

- Aldeles ikke!  Frøya og frøyværinger ha gitt meg sorger og mange gleder i snart tre tiår.  Jeg vil savne det nye huset vårt, havet, fjæra, Tjelden, terna, kobben og lyngheia.  Jeg vil savne fantastiske soloppganger og nedganger, og en uendelig åpen horisont.  Jeg vil savne de fleste, fine folka.  Familien og et trygt og kjent miljø, skriver han.

Han gleder seg til gårdslivet, men er også spent.

- Jobben gleder jeg meg til, spesielt til å jobbe med dyr daglig.  Det har alltid gitt meg en indre ro, og ingen kan si at å produsere mat er en bortkasta jobb.  Jeg blir boende på gården med egen, liten leilighet i hovedhuset.  Blir sikkert bra.

- Jeg lurer mest på hvordan det blir å flytte til et sted jeg ikke kjenner en kjeft.  Selv om jeg kommer til å ta turen til Uttian så ofte jeg kan, blir det nok mange kvelder for meg selv etter kveldsstellet.  Men men, pytt pytt.  Livet gir og livet tar.  Nå var det denne sjansen jeg fikk til å få ordna arbeidsforhold og fast lønn og jeg ville ikke vært den opportunisten jeg er hvis jeg ikke hadde hoppa ut i det.

Blir kvitt ei urokråke

- Så får du ha takk for nå da, ville vakre Frøya, og hvem veit, kanskje jeg kommer til bake for godt en gang.  I mellomtida kan frøyværingene puste letta ut.  Ei urokråke mindre i kommunen!  Kom framtid og treng deg på, jeg står her med åpne armer, avslutter han blogginnlegget.