Lokalavisa Hitra-Frøya honorerer som vanlig de tipsene vi får og som fører til sak. Nedenfor er et lite knippe eksempler på saker som har kommet i stand etter tips fra dere leserne de siste ukene, og der vi har sendt skrapelodd som takk for hjelpa.

Har du også innspill til hva vi bør skrive om? Send oss en epost på post@hitra-froya.no eller bruk mobilen, send SMS eller MMS med kodeord HF TIPS til nr. 2399.

Brannen ble raskt slukket. Foto: petter vidar vågsvær

Brann ved asylmottaket i Fillan

Sent en fredagskveld tidlig i august brøt det ut brann ved asylmottaket i Fillan, og 96 beboere måtte evakueres. En dramatisk melding som lokalavisa var i stand til å fortelle om tidlig, blant annet ved hjelp fra tipsere.

Brannen ble raskt slokket og ingen kom tilskade, men en beboer ble raskt mistenkt for å ha tent på.

Vil utvide Stjernesenteret der veien går

En leser gjorde oss oppmerksom på at arbeid var påbegynt ved Stjernesenteret på Sistranda. Som lokalavisa har fortalt tidligere, har Utvær AS, som eier blant annet Stjernesenteret, kjøpt de attraktive tomtene mellom Stjernesenteret og Frøya Herredshus. De ønsker å utnytte tomtene til en kombinasjon av forretningsbygg og boliger, samt bygge en parkeringsgarasje.

Vi fulgte opp saken med å fortelle at utbyggerne har fått klarsignal for apotek, nye butikker og 33 leiligheter.

Kjøleskapbrann

En lørdag fikk vi melding om at brannbiler var observert i utrykning mot Kvenvær. Det viste seg å være mannskaper utkalt for å slokke branntilløp i et kjøleskap.

Foto: Ronny D. Teigås

Fotgjenger påkjørt

Natt til søndag 7. august tikket det inn en melding fra HF TIPS om at en fotgjenger var påkjørt på Sistranda. Politiet kunne fortelle at en person var blitt påkjørt etter at vedkommende hadde gått ut i veien. Helsepersonell behandlet den påkjørte, som senere ble sendt videre til St. Olavs Hospital med luftambulanse.

Flere tips

I tillegg har vi sendt lodd til en rekke andre tipsere. Husk at vi behandler våre tips konfidensielt, med mindre det ettertrykkelig er avtalt noe annet.