Eierne av eiendommen ved asylmottaket i Fillan anker Hitras kommunes vedtak om maksimum antall asylanter i bygget.

Det ble i mai søkt om tillatelse til et utvidet antall asylanter bosatt ved tidligere Hitra Fjordhotell fra 110 beboere til 140 beboere samt tillatelse til at barnefamilier kan bosettes i asylmottaket.

I behandlingen av søknaden viste Teknisk komite til at Hitra kommunestyre tidligere har lagt til grunn et maksimalt inntak på 50 asylanter i tidligere Hitra Fjordhotell.

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har derimot senere i et omgjøringsvedtak fastslått at asylmottaket kan ha inntil 110 plasser, men at barnefamilier ikke skal plasseres der.

Teknisk komite la i sitt vedtak til grunn vurderingene fra fylkesmannen, og tillot ikke utvidet antall asylanter til ut over de 110.

- Hitra kommune finner imidlertid å kunne tillate barnefamilier etablert i Hitra Fjordhotell med grunnlag i at det er fremmet en plan med tidsfrister for opparbeidelse av fjordhotellets eiendom med lekearealer/ballbinge og friområder tilrettelagt for barnefamilier, fastslo teknisk komite.

Komiteen forutsatte at framlagt plan for opparbeidelse av uteområdene følges opp som omsøkt med forpliktende tidsfrister.

Saken gikk melding til formannskap og kommunestyre.

Klage

Nå har eierne av eiendommen, Lykstad og Owren eiendom As, gjennom advokatfirmaet Steenstrup Stordrange klaget på vedtaket.

I klagen vises det bl.a. til at økningen i kapasitet har sin bakgrinn i at man i dag benytter kapasiteten fullt ut, dvs. man benytter alle rom.

- Tidligere ble enkelte rom stående ubenyttet da disse ble brukt til oppbevaring av utstyr for eier av bygget, forklarer advokatfirmaet som også viser til at en slik godkjenning ikke vil medføre behov for bygningsmessige- eller branntekniske  endringer.

Avviser klagen

Administrasjonen i Hitra kommune mener saken ble nokså grundig diskutert av Teknisk komite i junimøtet, hvor også poengene nedfelt i klagen ble gjenstand for diskusjon. Dette inkluderte både branntekniske/bygningstekniske vurderinger samt refleksjoner rundt uteoppholdsarealer både for voksne og barn.

Ut i fra dette ser ikke saksbehandler at klagens argumentasjoner ikke var kjent for teknisk komite da opprinnelig søknad ble behandlet av komiteen og vedtak

Med bakgrunn  detet foreslår administrasjonen at  vedtak fattet av teknisk komite opprettholdes og at saken oversendes fylkesmannen for endelig behandling.

Kalgen skal behandles i teknisk komite tirsdag (23. august).