Det desidert mest diskuterte innlegget på Facebook-siden til Helhetlig idrettspark går på hva den nye storhallen på Frøya skal hete. Styret hadde gått inn for et navn som skulle signalisere at denne hallen skal være for alle. "Hall for All".

Dette utløste en haug med kommentarer, og det ble tidlig påpekt at dette fort ble "Haill ferr aill" på folkemunne. Og på folkemunne er som kjent "Haill" den fiskelykken man får av å ha seg en runde i ektesenga før man drar ut på sjøen.

En videreføring av Frøyahallen

I kveld har det vært generalforsamling for storhall-selskapet, hvor det i utgangspunktet skulle bestemmes et navn. Istedenfor kom generalforsamlingen fram til at styret i selskapet skal ta den endelige avgjørelsen.

De tok likevel en runde på navneforslagene som hadde kommet inn, forteller ordfører Berit Flåmo.

- Flere mente Frøya storhall var et godt forslag, og kunne sees på som en videreføring av navnet på idrettshallen vi har fra før av, Frøyahallen. Salmarhallen ble også nevnt.

Går bort i fra "Hall for all"

Flåmo sier de har gått bort i fra det første navneforslaget "Hall for all".

Det bekrefter også Nils Jørgen Karlsen som i kveld ble innvalgt som ny styreleder i storhall-prosjektet.

- "Haill ferr aill" blir det ikke. Når navnevalget er klart har vi ikke fastsatt, men i løpet av semptember bør vi ha det på plass. Det styret har fokus på nå er ferdigstillingen av hallen, å finne vertskap og hvordan storhallen skal markedsføres og selges.

De har også mye annet spennende på blokka i forhold til det operative.

- Storhallen skal ha en regional funksjon, den skal være en hall for barn og unge på både Hitra og Frøya. På denne siden av nyttår tenker vi derfor å kjøre en prøveordning hvor lag og foreninger får prøve hallen kostnadsfritt. Det gir oss en del erfaringer med tanke på bruk.

I følge styreleder Nils Jørgen Karlsen,  vil storhallens offisielle åpningsdato bli i enten november eller desember.