Søndag førstkommende (28. august)  er det gudstjeneste og nyåpning av Fillan kirke.

- Det blir mange gjester i kirken denne dagen, så det blir ikke en helt vanlig gudstjeneste, forteller kirkeverge Knut Freidar Reksen.

Opppussing

Kirkene på Hitra har i tur og orden gjennomgått vært gjennom en omfattende oppussing. Sist ut er Fillan kirke som nå er ferdig oppusset.

Taket har ikke vært tett, noe som medførte  til vannskader inne i kirka. Nå er dette tettet samtidig som ytterkledningen har fått en oppgradering. Denne er tilbakeført til opprinnelig utseende. Samtidig er hele kirka malt opp.

Også vinduene er utbedret. Kitting og nytt strøk med maling har gitt kirkevinduene et nytt liv.

Kirken har fått en universell utforming, noe som gjør kirkebygget og uteområdet tilgjengelig for besøkende med funksjonsnedsettelser.

Sang, historie, hilsener og grendestevne

I forbindelse med nyåpningen søndag, blir det langt mer enn en vanlig gudstjeneste. Foruten gudstjenste blir det både dåp, 50-årskonfirmanter og NKS grendestevne.

Til stede blir også Hitterklang og Ingar Grønli som vil synge. Varaordfører Eldbjørg Broholm vil overbringe en hílsen fra kommunen. En hilsen vil også komme fra fellesrådet ved leder Jorun Sildnes Aune.

Historikk hører også med når et gammelt kirkebygg skal presenteres i ny drakt. Søndag vil museumsdirkektør Svein Bertil Sæther fortelle historien om Fillan kirke som ble innviet i 1789.